“ Tunetul” a fost declanşat şi la Iaşi

Poliţiştii ieşeni participă şi ei la acţiunea intitulată generic”Tunetul”, demarată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) Române, acţiune ce vizează creşterea gradului de siguranţă publică şi asigurarea aplicării legii.

Zilnic, vor fi efectuate percheziţii, controale şi razii în zonele identificate ca fiind pretabile săvârşirii unor fapte antisociale. De iasiasemenea, vor fi executate activităţi pentru depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală şi contravenţională.
Pe principiul „cel mai apropiat de locul evenimentului intervine”, echipajele de poliţie anunţate vor interveni în cel mai scurt timp, iar la evenimentele de amploare vor fi corelate mai multe echipaje de poliţie, în vederea unei intervenţii oportune, imediate şi eficiente.

”Având în vedere trendul ascendent al infracţionalităţii în judeţul Iaşi şi a analizei indicatorilor statistici din primele 8 luni ale acestui an din care rezultă creşteri ale infracţionalităţii sesizate, constatate, inclusiv ale infracţionalităţii stradale, în procente cuprinse între 14-20 la sută, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi creării cadrului operaţional necesar desfăşurării activităţilor specifice muncii de poliţie în scopul diminuării fenomenului infracţional, începând cu data de 8 septembrie, la Iaşi a fost declanşată acţiunea „Tunetul”, a afirmat subcomisar de poliţie Mădălin Ţăranu, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.
În ultimele 24 ore peste 270 de poliţişti au acţionat în cadrul acestor activităţi de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, fiind angrenate efective din cadrul tuturor structurilor operative ale poliţiei.
Pe raza judeţului Iaşi poliţiştii au executat 6 percheziţii domiciliare, 64 de razii şi acţiuni, ocazie cu care au constatat 14 infracţiuni, din care 5 în flagrant, fiind depistate 21 de persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni. Pentru alte încălcări ale legii au fost aplicate 137 de amenzi, în valoare de 21700 lei.

I.C.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: