Festival naţional de poezie „ Grigore Vieru”, la Iaşi

Iaşul va găzdui în perioada 11-12 octombrie, prima ediţie a a Festivalului naţional de poezie “Grigore Vieru”. Evenimentul este organizat de Primăria Iaşi şi este dedicat memoriei marelui poet basarabean.

Festivalul va debuta pe 11 octombrie, ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenţilor , cu un recital extraordinar susţinut de Tudor Gheorghe. Manifestãrile incluse în cadrul acestui festival de poezie vor avea loc la Ateneul Tãtãraşi şi Casa de Culturã a Studenţilor.

Marele poet basarabean, Grigore Vieru, s-a născut pe 14 februarie 1935 la Pereriţa, în raionul Briceni (nordul Basarabiei).Poetul debutează în anul 1957, în perioada când era student, cu o cu o plachetă de versuri pentru copii, Alarma. A scris foarte multe opere pentru copii: Muzicuţe,F ăt-Frumos curcubeul şi Bună ziua, fulgilor!, Mulţumim pentru pace,etc.

Am avut onoarea să-l cunosc pe Grigore Vieru anul trecut, pe 8 decembrie 2008, când a fost la Iaşi şi a lansat volumul “ Taina care mă apără”, volum care reprezină cea mai recentă apariţie a poetului şi din nefericire şi ultima.

grigore-vieru

Poetul basarabean Grigore Vieru a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică ( 17/18 ianuarie 2009) la spitalul de urgenţă din Chişinău, după ce a suferit un grav accident rutier, care a avut loc în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, ora 01:30 pe traseul R-3 Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca. La volanul autoturismului se afla Gheorghe Munteanu, artist emerit al Republicii Moldova.

Un lucru este sigur şi anume că opera poetului va rămâne nemuritoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: