Un nou an universitar începe luni la „Cuza”

Luni, începând cu ora 10.00, în Aula Magna  “Mihai Eminescu”, corp A din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, va avea loc festivitatea de deschidere a noului an universitar.

Cursul inaugural va fi susţinut de prof.univ.dr. Ion Toderaşcu şi se   intitulează „Spiru Haret – Marele Ministru al Şcolii”, dorindu-se în acest fel să fie  o contribuţie la dezbaterea pe tema educaţiei, care a cuprins opinia publică în acest an.

În program sunt prevăzute şi câteva cuvinte de bun venit din partea prorectorului universităţii, prof.univ.dr. Gheorghe Iacob şi a studentului – Adrian Buzgar, cunoscut pentru obţinerea marelui premiu Imagine Cup, împreună cu alţi doi colegi de la Facultatea de Informatică. Tema sub care se va desfăşura prima zi a noului an universitar 2009-2010 este „Universitatea CuzaLa înălţime”, cuzaurmărind momente din ultimul an care au adus universitatea în top. Tot luni , vor fi decernate şi bursele academice BRD, precum şi premierea bobocilor care au fost admişi primii în facultate.

Anul universitar 2009/2010 aduce câteva noutăţi. În primul rând , începând cu acest an , se pune mai mare accent pe evaluarea progresivă, pe tot parcursul semestrului, a activităţii didactice a studenţilor şi nu va mai exista o sesiune finală de examinare, evaluarea făcându-se pe parcursul semestrului respectiv. Facultăţile vor decide forma prin care vor aplica acest tip de evaluare, luând în calcul specificul şi condiţiile fiecăreia. Acest sistem este valabil doar pentru forma de învăţământ de zi. Forma de învăţământ la distanţă şi forma de învăţământ cu frecvenţă redusă se vor desfăşura după regulamentele în vigoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: