I.J.P.F. Iaşi, la ora bilanţului

Şase reţele de traficanţi descoperite şi anihilate, aproximativ 50.000 de pachete de ţigări , 18 autoturisme de lux furate din străinătate.Sunt câteva dintre rezultatele prezentate ieri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F) Iaşi, la ora bilanţului.

Oamenii legii au constat în primele nouă luni ale acestui an 919 fapte ilegale, dintre care  252 infracţiuni şi 667 contravenţii

Pe linia traficului de migranţi , poliţiştii de frontieră ieşeni au descoperit şi anihilat patru reţele de trafic de migranţi  cu 14 traficanţi şi peste 60 persoane traficate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent când au anihilat două reţele cu 11 traficanţi şi peste 15 persoane traficate. Pe linia migraţiei ilegale la  frontiera verde au fost constatate  15 cazuri cu 22 persoane ,faţă de 14 cazuri cu 24 persoane în aceeaşi perioadă a anului trecut. “Se constată o creştere a cazurilor complexe de trafic de migranţi şi creştera numărului de treceri ilegale peste râul Prut a cetăţenilor din R.Moldova”, a explicat inspector de poliţie Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt al IJPF Iaşi. De asemenea, au fost descoperite şi anihilate două reţele  de trafic de persoane care acţionau prin exploatarea sexuală cu 11 traficanţi şi 15 persoane traficate.

pol

Ţigări în valoare de 409.094,37 lei şi 18 autovehicule (din care 8 furate), în valoare totală de aproximativ 4.546.230 lei

La nivelul I.J.P.F. Iaşi, în urma activităţilor specifice desfăşurate au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 18 autovehicule în valoare totală de aproximativ 4.546.230 lei. Dintre acestea, 8 autovehicule figurau furate din Spania, Austria, Suedia, Ungaria, Germania, Anglia, România şi Finlanda. Vedeta maşinilor reţinute a fost un autoturism marca Rolls Royce, descoperit în data de 29 martie în P.P.F. Sculeni, a cărui valoare este de aproximativ 2.150.000 lei.

“În perioada supusă analizei, personalul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi-a intensificat  eforturile pentru pregătirea şi adoptarea măsurilor necesare  îndeplinirii atribuţiilor. Echipa managerială a luat măsuri pentru dinamizarea activităţilor la nivelul tuturor structurilor, prin abordarea modernă a conceptului de lucru în echipă, competenţă profesională şi eficienţă în acţiuni. Această atitudine a contribuit în principal la crearea unei stări de normalitate, stăpânirea fenomenului infracţional transfrontalier şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona de competenţă”, a afirmat inspectorul de poliţie Lazăr.

IONELA CHELARIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: