Poliţiştii de frontieră ieşeni, detectori de maşini furate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetăţean din Republica Moldova ,care intenţiona să iasă din România cu un autoturism marca Honda Acord,  declarat furat cu o săptămână  în urmă.

Astfel, pe 24 noiembrie, la punctul de control pentru trecerea frontierei de stat, pe sensul de ieşire din ţară,  s-a prezentat Vladimir S. ,de 20 ani, de cetăţenie Republica Moldova, la volanul unui autoturism de lux, înmatriculat în Bucureşti. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat că certificatul de înmatriculare este fals, autoturismul în valoare de 23.000 de euro figura ca fiind furat din 17 noiembrie, iar numerele de înmatriculare fuseseră atribuite unui autoturism marca Audi A8, radiat din circulaţie din 21 septembrie a.c. El le-a explicat oamenilor legii că a  cumpărat autoturismul şi certificatul de înmatriculare din municipiul Braşov, contra sumei de 1800 euro.Acesta a mai declarat că nu a avut cunoştinţă despre faptul că autoturismul este declarat furat.

„Autoturismul, în valoare de 23.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală bărbatului în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la furt, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false.Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate”, a declarat inspector de poliţie Lazăr Denis Mihaela, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Iaşi.

Doar în luna octombrie poliţiştii de frontieră ieşeni au depistat trei autoturisme furate, dintre care două de lux. Astfel , pe 2 octombrie,oamenii legii au  depistat trei cetăţeni germani ,care au fost complici la furtul a două autoturisme: BMWX5, în valoare de 63.069 lei şi Chevrolet K1500 Suburban , în valoare de 109.150 lei. Vedetă din acest punct de vedere  rămâne în continuare un autoturism marca Rolls Royce, descoperit pe 29 martie în P.P.F. Sculeni, a cărui valoare este de aproximativ 500.000 euro.

IONELA CHELARIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: