Cursuri pentru dezvoltarea de competenţe pentru poliţiştii din România şi Republica Moldova

Asociaţia „Alternative Sociale”,  împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Iaşi şi Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret „ Făclia” din Republica Moldova au implementat proiectul „ Optimizarea managementului teritorial şi al frontierei la graniţa româno-moldovenească.

 

287 de poliţişti şi poliţişti de frontieră români, alături de 78 de poliţişti din Republica  Moldova au fost formaţi în cadrul acestui proiect , în domenii precum relaţia poliţistului cu mass-media, management aplicat activităţii de poliţie sau protecţia victimelor.

„Acest proiect a dezvoltat competenţe pentru poliţiştii din România şi din Republica Moldova, pentru facilitarea cooperării şi optimizarea managementului teritoriului şi al frontierei româno- moldoveneşti”, a declarat Cătălin Luca, director executiv al Asociaţiei Alternative Sociale. Cursurile de formare s-au desfăşurat la Şcoala de Formare Iniţială şi  Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Iaşi , care a asigurat în acest context logistica şi patru formatori.

„ Fiind vorba de managementul general al structurilor destinate pentru asigurarea ordinii publice, Poliţia de Frontieră s-a integrat perfect în cadrul acestui program de pregătire.Mă bucur de faptul că în cadrul cursurilor au fost abordate probleme de un altfel de management organizaţional, oarecum diferit de teoria şi practica managerială clasică. A fost vorba de un curs axat pe managementul practic-aplicativ, propriu structurilor Poliţiei de Frontieră, Poliţiei Naţionale, în care au fost abordate trei teme legate de managementul organizaţional, îmbunătăţirea relaţiilor cu mass-media şi protecţia victimelor”, a afirmat comisar şef de poliţie Gheorghe Văleanu, directorul Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Iaşi.Cele trei tematici  abordate în  cadrul cursului au fost special alese şi au vizat îmbunătăţirea gradului de pregătire profesională a oamenilor legii, iar una din temele abordate a fost  şi relaţia acestora cu mass-media.

„ Pe linia relaţiei cu mass-media discutăm de o serie de principii generale, elemente şi noţiuni de bază , pe care poliţiştii de frontieră sau cei naţionali care acţionează în teren trebuie să le cunoască, tocmai pentru a-şi optimiza munca din acest punct de vedere, iar din punct de  vedere al managementului operaţional, poliţiştii care au participat la  aceste cursuri au fost ofiţeri cu funcţii de comandă  din managementul mediu al celor două instituţii implicate în acest proiect. Scopul nostru este să avem poliţişti mai bine informaţi, şi asta pentru că un poliţist care ştie şi cunoaşte cum să se comporte în cât mai multe situaţii, va reacţiona şi va oferi servicii de cea mai bună calitate”, a explicat subcomisar de poliţie Mădălin Ţăranu, şeful biroului de prevenire şi cercetare a criminalităţii din cadrul IPJ Iaşi.

 

Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României, şi a beneficiat de un buget de 194.858 euro, din care 20.127 euro reprezintă contribuţia Asociaţiei Alternative Sociale.

IONELA CHELARIU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: