400 de studenţi la Medicină Dentară şi tineri medici, în congres la Iaşi

Timp de patru zile , între 3-6 decembrie, Iaşul găzduieşte cea de-a V-a ediţie a Congresului Internaţional de Medicină Dentară pentru Studenţi şi Tineri Medici- “ STOMis 2009”. Ediţia din acest an este organizată de Societatea Studenţilor Stomatologi Iaşi ( SSS Iaşi), în colaborare cu Asociaţia Studenţească Dentară Română pentru Educaţie (ASDRE) şi reuneşte peste 400 de studenţi , atât din ţară, cât şi din străinătate ( Republica Moldova, Germania, Egipt).

Evenimentul este plasat sub egida “ Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa” şi este o manifestare ştiinţifică de mare amploare . Pe parcursul celor patru zile ale congresului, participanţii vor avea ocazia de a prezenta şi audia lucrări de actualitate din domeniul medicinii dentare. Programul manifestărilor include, pe lângă prezentarea lucrărilor ştiinţifice şi conferinţe ale unor renumiţi lectori străini, seminarii ale firmelor de specialitate şi work-shop-uri studenţeşti.

“Acest congres este deja o tradiţie în ceea ce înseamnă organizarea acestui eveniment ştiinţific în oraşul academic Iaşi. Ţin să le mulţumesc foarte mult colegilor mei mai mari, care au realizat celelalte ediţii, oferindu-ne nouă, celor mai tineri, posibilitatea de a continua această tradiţie, având în vedere că acest congres vine în sprijinul  nostru, al studenţilor, şi asta din cauză că suntem puşi în temă  cu manopere de actualitate, manopere moderne, care se desfăşoară şi se realizează în ţările din vestul Europei şi SUA. Chiar astăzi ( n.r. ieri), au avut loc două conferinţe susţinute de  doi lectori străini invitaţi la acest congres, ambele conferinţe fiind pe implantologie.Această manifestrae internaţională este foarte importantă pentru studenţii de la Medicină Dentară din cauză că  uneşte toţi studenţii în rândul unei familii: Medicină Dentară”, a afirmat Ciprian Mereuţă, preşedintele Societăţii Studenţilor Stomatologi (SSS) Iaşi.

De un real interes se bucură work-shop-ul practic susţinut de prof.univ.dr. Norina Consuela Forna, decan al Facultăţii de Medicină Dentară Iaşi, care are ca temă “ Implicarea activă a studenţilor Facultăţii de Medicină Dentară privind rezolvarea cazurilor sociale”. “Am organizat un work-shop care se adresează cazurilor sociale, pe care le rezolvăm cu ajutorul studenţilor, în cadrul bazei de învăţământ. Este un program social, care cuprinde tratamente stomatologice la preţuri foarte mici , graţie pe de o

parte Fundaţiei Universităţii Gr.T.Popa şi sprijinului conducerii universităţii, iar pe de altă parte datorită sprijinului studenţilor”, a declarat. prof.univ.dr. Norina Forna.

Congresul Internaţional de Medicină Dentară pentru Studenţi şi Tineri Medici-STOMis 2009 se încheie mâine, 6 decembrie şi odată cu finalul acestei ediţii se încheie, pentru medicina dentară ieşeană, un an de manifestări academice fructuos şi apreciat pe plan naţional şi internaţional.

IONELA CHELARIU

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: