De la Moşu’ daruri multe, de la politisti, sfaturi mărunte!

Acesta este mesajul transmis de  poliţiştii ieşeni cetăţenilor în prag de sărbători, moşul să le aducă daruri multe, iar de la ei primesc “ sfaturi mărunte” dar extrem de utile.

În perioada 14 – 31 decembrie , Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi va derula o campanie de informare a populaţiei, în scopul prevenirii infracţiunilor/comportamentelor neadecvate specifice sezonului rece, şi în special Sărbătorilor de Iarnă.

Pe această cale poliţiştii doresc să reamintească cetăţenilor măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le  adopte,  pentru a nu deveni victima unui infractor, cunoscut fiind faptul că “ luna decembrie este destinată în principal cumpărăturilor, vizitelor la cei dragi şi a unor concedii binemeritate, ocazie cu care  vor fi frecventate multe locuri aglomerate, iar portofelul oamenilor va fi mai plin decât în alte zile. Implicit va creşte riscul ca aceştia să devină ţinta hoţilor”, a explicat subcomisar de poliţie Mădălin Ţăranu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Printre aspectele care vor fi prezentate în perioada imediat următoare de poliţiştii de prevenire, cele mai importante sunt  siguranţa copiilor la colindat, regimul legal de folosire al articolelor pirotehnice, prevenirea furturilor din buzunare, autoturisme, locuinţe, atenţie la consumul de băuturi alcoolice, conducere pe timp de iarnă, prevenire acte de violenţă, cumpărături în siguranţă etc.

„Sperăm ca recomandările pe care le vom face să contribuie la evitarea unor situaţii neplăcute pentru  cetăţeni pe perioada Sărbătorilor de Iarnă. Cu toţii trebuie să conştientizăm că şi comportamentul nostru  determină creşterea siguranţei personale şi în acest sens este necesar să nu neglijăm aspecte care ne pot aduce prejudicii de orice fel”, a subliniat în încheiere Mădălin Ţăranu.

IONELA CHELARIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: