Diana Avădănii : „ Orgoliul unui olimpic se măsoară în diplome de premiul I”

 

Diana Avădănii, elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi, a obţinut până în prezent 14 premii I la diferite concursuri interjudeţene, naţionale şi chiar internaţionale.

 Diana Avădănii poartă în aparenţă “rangul” unui adolescent obişnuit. Are 16 ani, rezultate deosebite  la învăţătură, este o fire comunicativă, foarte volubilă şi dovedeşte în plus un dar înăscut pentru pictură.Si totuşi …”obişnuit” nu e fără îndoială epitetul potrivit.

 Palmares de campion

Ar fi nevoie de mult timp şi încă destul spaţiu în încercarea de-a împărtăşi cititorului cartoteca cu aer festiv a reuşitelor sale. Să amintim doar câteva dintre cele mai rezonante: premiul I la Concursul Internaţional de Creaţie Literară „ Ioan Alexandru” de la Buzău, premiul I la Concursul interjudeţean de Interpretare Critică „ Garabet Ibrăileanu”, premiul 1 la Olimpiada de limba şi literatură română 2009, faza judeţeană,  o Diplomă de Excelenţă purtând titulatura de „ Olimpicul Şcolii Româneşti” acordată de Guvernul României sau acel premiu II obţinut în cadrul Concursului Naţional de Creaţie Literară „ Tinere Condeie”. Impresionant nu? Pentru novici. Dianei,  toate aceste răspunsuri menite să-i recunoscă efortul vin absolut firesc pentru că, nu-i aşa, „ atunci când e vorba de un olimpic, pentru orgoliul lui persoanl cel mai mult contează diploma pe care scrie premiul I”.

 Pictura din prisma …talentului nativ

Artele plastice s-au orânduit dintotdeauna şi peste vreme au perseverat în a-şi păstra locul privilegiat între hobbyurile Dianei.Părinţii au încurajat-o mereu, chiar dacă “suportul ” destinat creării capodoperei nu era întotdeauna unul adecvat. “ Desenez de când eram mică, asta era principala mea ocupaţie. Desenam oriunde, spre disperarea părinţilor mei, pe pereţi, pe tot felul de cărţi, nu ţineam cont de valoarea propriu zisă a acestora. Îmi amintesc că mătuşii mele i-am desenat….biblia”, povesteşte cu umor Diana. Înclinaţia harică spre pictură i-a fost desconspirată în clasele primare de înv. Viorica Burciu, aceeaşi care a îndrumat-o mai târziu să ia calea unui cerc “profesionist”la Palatul Copiilor.Acum este în anul IV la Şcoala Populară de Arte, secţia design vestimentar şi artă decorativă, la clasa prof. Alina Anghelinei, cea căreia după spusele Dianei îi datorează „tot ceea ce ştie”. Iar cartea de vizită a prins încet dar sigur contur sub forma dosarului greu inţesat cu  schiţe vestimentare, o colecţie impresionantă de tablouri, o casetă plină cu bijuterii, toate confecţionate manual ( cercei, coliere).

 Programul zilnic al  unei adolescente

Programul zilnic al Dianei este unul extrem de încărcat: şcoală, teme, meditaţii, desen. Pe toate le face însă cu pasiune, devotament şi la nivelul cel mai înalt.Este apreciată de ceilalţi „ pentru rezultatele ei deosebite şi pentru felul ei de a fi,  şi asta din cauză că este deschisă, se exprimă foarte uşor, se adaptează foarte bine”, după cum ne-a spus prof. Mariana Chiriac, diriginta Dianei.

 Planuri de viitor

Deşi are doar 16 ani, Diana ştie foarte bine ce vrea să facă în viitor. Vrea să urmeze Universitatea de Arte şi să aibă propria Casă de Modă. „ Este exclus să lucrez la o Casă de Modă care să nu fie a mea”, după cum a afirmat şi asta din cauză că nu agreează ideea de a lucra pentru altcineva. „ Dacă este să fiu designer, atunci să fiu pentru colecţiile mele”, a conchis ea.

 Chiar dacă este în vacanţa de iarnă , Diana Avădănii se pregăteşte intens , deoarece  pe 10 ianuarie 2010 va participa la olimpiada judeţeană la limba română, care „ este foarte importantă şi trebuie atacată în forţă”, după cum a afirmat.

IONELA CHELARIU

Reclame

2 responses to this post.

  1. Posted by nu ne necesar on martie 13, 2010 at 8:44 pm

    De-ati sti voi ce se ascunde in spatele unei olimpice ca asta..

    Răspunde

  2. Posted by imofti adriana on septembrie 20, 2010 at 5:31 pm

    Succes Diana

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: