Hoţi cu pretenţii: 60.000 lei în 9 zile

Acesta este prejudiciul recuperat de poliţiştii ieşeni după arestarea a doi tineri modoveni, care acţionau atât pe raza judeţului Iaşi, cât şi pe raza judeţului Botoşani. Aceştia sustrăgeau din locuinţe tot ce prindeau: bani, bijuterii, obiecte electronice,etc.

În urma unui apel recepţionat de poliţiştii de la Postul Comunal de Poliţie Popricani, aceştia au fost sesizaţi că pe raza comunei s-a comis un furt din locuinţă.Astfel, în urma cercetărilor efectuate  împreună cu poliţiştii de frontieră, suspecţii au fost reţinuţi.Aceştia se  camuflaseră  la marginea unei păduri din apropierea satului Cuza Vodă, unde îşi  improvizaseră o colibă. Este vorba de doi tineri din Republica Moldova, care în perioada 8-16 decembrie au comis mai multe furturi  pe raza judeţelor Iaşi şi Botoşani, creând un prejudiciu total de 60.000 lei.

„ Cu ocazia cercetării au fost identificate mai multe bunuri, respectiv bani, bijuterii din aur şi argint, două laptopuri, obiecte de îmbrăcăminte, băuturi alcoolice, aparate de fotografiat,etc”, a declarat  subcomisar de poliţie Lucian Mursa, şeful Poliţiei municipiului Iaşi.Având în vedere că suspecţii erau cetăţeni din Republica Moldova, cercetările au continuat în colaborare cu poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Iaşi,ocazie cu care s-a stabilit că în perioada 8- 16 decembrie, cei doi indivizi au comis  cinci infracţiuni pe raza judeţului Iaşi , respectiv o infracţiune pe raza judeţului Botoşani, prejudiciul total fiind de 60.000 lei.  Bunurile furate au fost recuperate în proporţie de 90 la sută, fiind restituite persoanelor prejudiciate.

„ Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, iar în prezent se află la Judecătoria Iaşi, cu propunere de arestare”, a mai adăugat subcomisarul de poliţie Mursa. Cercetările continuă şi la nivelul I.J.P.F Iaşi, care va  trebui să stabilească modul  cum au trecut frontiera cei doi tineri moldoveni.

IONELA CHELARIU

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by alin on decembrie 20, 2009 at 10:01 am

    ACESTI HOTI CHIAR CA AU PRETENTII ASA DA BUF 6 JAFURI 60000 RON CE DOAR SUNT FRATII NOSTRII ,LE TREBUIE DATA O LECTIE CA ATUNCI CIND SE VOR INTOARCE ACASA PESTE VREO 10-15 ANI SA AIBA CE POVESTI.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: