Şomajul şi disponibilizările nu vor lipsi nici în acest an în judeţul Iaşi

Chiar dacă rata şomajului a scăzut în luna decembrie 2009 cu 0,08 la sută, anul 2010 nu se anunţă a fi unul  tocmai  bun şi asta din cauză că rata şomajului şi numărul disponibilizaţilor vor continua să crească.

7,34 la sută rata şomajului în luna decembrie 2009

Potrivit statisticilor realizate  de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M.) Iaşi, rata şomajului înregistrată în luna decembrie 2009   în judeţul Iaşi este 7,34 la sută, , cu 0,08 la sută mai mică comparativ cu luna noiembrie a aceluiaşi an, numărul persoanelor fără loc de muncă ajungând la 22.898 , dintre care 8.993  sunt femei  şi 13.905 bărbaţi.

70 de persoane vor fi disponibilizate în luna ianuarie 2010

Nici nu a început  bine anul, că Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi a şi primit înştiinţări de disponibilizări  din partea unor agenţi economici. Astfel, la început de ianuarie vor fi disponibilizate aproximativ 70 de persoane.”Pânã acum, angajatorii ieşeni nu au anunţat disponibilizãri colective pentru începutul acestui an. Totuşi, am primit notificãri cu privire la concedierea individualã a unor salariaţi. Astfel, în luna ianuarie 2010, un numãr de 68 de persoane îşi vor pierde serviciul prin aceastã modalitate. 37 dintre acestea provin din domeniul construcţiilor, câte şase din confecţii şi din comerţ, opt din servicii, şi restul din alte domenii de activitate”, a precizat Adriana Sârghie, consilier în cadrul AJOFM Iaşi. Anul trecut aproximativ 2.000 de ieşeni şi-au pierdut locurile de muncã, majoritatea dintre aceştia lucrând în domeniul construcţiilor, comerţului şi al confecţiilor.

400 locuri de muncă disponibile în judeţul Iaşi

Aproximativ 400 locuri de muncă sunt disponibile în judeţul Iaşi,anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi. Dintre acestea, cele mai multe sunt în domeniul confecţiilor, 315 locuri, urmat de asigurări, 30 locuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: