„Învăţăm să reciclăm ambalaje”, manual ecologic pentru elevii din clasele a III- a şi a IV-a

Colegiul „ Costache Negruzzi” Iaşi a găzduit ieri lansarea unui manual  ecologic pentru clasele a III-a şi a IV-a, intitulat „ Învăţăm să reciclăm ambalaje”. Manualul , realizat de Eco- Rom Ambalaje SA, în parteneriat local cu SC Salubris SA şi Primăria municipiului Iaşi, va fi distribuit cu titlu gratuit la 2.700 de elevi din municipiul Iaşi, care vor învăţa alfabetul colectării selective a deşeurilor de ambalaje:hârtia la albastru, plasticul la galben, sticla la verde.

„ Învăţăm să reciclăm ambalaje” reprezintă un auxiliar curricular pentru clasele a III-a şi a IV-a, realizat de către Asociaţia Română pentru Ambalaje şi Mediu (ARAM) în cadrul Programului Naţional Educaţie pentru Sănătate în Şcoala Românească în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi finanţat de Eco-Rom Ambalaje SA. Manualul este însoţit de un „ Material informativ privind gestionarea deşeurilor de ambalaje”, destinat sprijinirii profesorilor în derularea cursurilor privind colectarea selectivă şi reciclarea.

„ Elevii sunt atraşi de filme, de scenarii post apocaliptice, care pleacă de la ideea unor distrugeri şi refaceri ale civilizaţiei, gândindu-se că e doar artă. Dar iată că arta şi viaţa se pot de multe ori întrepătrunde sau locurile se pot schimba şi de multe ori poveştile imaginate artistic pot fi realităţi dramatice. Mai mult decât atât, deprinderi sănătoase se formează la vârsta şcolarului mic, de aceea este importantă o asemenea activitate”, este de părere prof. Camelia Gavrilă, directorul Colegiului „ Costache Negruzzi”Iaşi.Având în vedere că educaţia pentru mediu şi aptitudinile eco responsabile trebuie insuflate copiilor încă de la cea mai fragendă vârstă, existenţa acestui manual în aria curriculară reprezintă un beneficiu, deoarece vor învăţa cum trebuie să îngrijească natura şi de ce trebuie să facă acest lucru, pentru că un mediu curat şi sănătos înseamnă o viaţă sănătoasă. „ Cu toţii ne dorim un mediu mai curat şi sănătos, dar din păcate nu toţi contribuim la păstrarea şi menţiunerea mediului. Un vechi proverb indian spunea că „dacă te gândeşti la secolul care vine trebuie să-ţi educi copiii”.Cred că astăzi exact acest lucru se face prin educaţia pentru mediu, prin formarea unor atitudini eco responsabile. Asta vom încerca să facem prin generaţia copiilor de astăzi, să-i învăţăm să protejeze mediul, astfel încât mâine să avem un mediu mai prietenos şi mai curat”, a afirmat Dănuţ Pirchiu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi.

În 2009, manualul „ Învăţăm să reciclăm ambalaje” a ajuns în 25 de localităţi din ţară şi în municipiul Bucureşti, fiind accesibil unui număr de aproximativ 22.000 de elevi de clasa a III-a. Rezultatele foarte bune au condus la extinderea la nivel naţional a progamului de educaţie ecologică.

I.C.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: