Braconieri reţinuţi cu focuri de armă la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră(S.P.F.) Iaşi au făcut uz de armă pentru a reţine un autovehicul condus de un bărbat ,care era suspect că desfăşura activităţi de braconaj şi care  s-a sustras de la control.
Incidentul a avut loc în seara zilei de 17 februarie, în jurul orei 21.15, când  în timpul executării misiunii specifice, la o distanţă de aproximativ 50 metri de pe comunicaţia Iaşi-Sculeni, poliţiştii de frontieră au observat un autovehicul marca Suzuki, de culoare verde ,a cărui prezenţă în zonă era suspectă. “Pentru verificarea prezenţei maşinii în zona respectivă şi identificarea ocupanţilor, poliţiştii de frontieră s-au deplasat spre autovehicul, moment în care conducătorul a demarat. Lucrătorii de poliţie  au trecut la urmărirea autovehicului în cauză, reuşind la intrarea în municipiul Iaşi să-l blocheze.În momentul în care  poliţiştii de frontieră s-au apropiat de maşină, pasagerul din dreapta faţă, a îndreptat o armă de vânătoare spre unul dintre oamenii legii, moment în care celălalt poliţist a somat conducătotul auto să coboare din autovehicul, trăgând un foc în plan vertical. Şoferul a efectuat o manevră de mers cu spatele ,a lovit autospeciala Poliţiei de Frontieră şi şi-a continuat drumul. Pentru a împiedica deplasarea autovehicului ,poliţiştii au tras mai multe focuri de armă spre pneurile maşinii”, se arată într-un comunicat emis de I.J.P.F. Iaşi. Oamenii legii au continuat urmărirea autoturismului în cauză până în zona Sărărie când , din cauza unui şofer care nu a respectat semnalele acustice şi luminoase, aceştia au fost nevoiţi să-i acorde prioritate, moment în care cei urmăriţi au reuşit să se facă nevăzuţi. Însă nu pentru mult timp.”La nivelul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră s-a constituit o grupă operativă pentru continuarea cercetărilor. În urma activităţilor specifice desfăşurate,  poliţiştii de frontieră au identificat conducãtorul auto, Dumitru C. de  49 de ani cu domiciliul în municipiul Iaşi şi au descoperit că autovehiculul în cauză a fost cumpărat din Germania în luna august a anului 2009, iar în luna noiembrie a fost radiat din circulaţie.În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul acestuia şi la alte imobile din municipiul Iaşi,  poliţiştii de frontieră au descoperit resturi de animale (oase,copite, bucăţi de piele, organe şi carne) provenite de la vânat, obiecte folosite pentru tranşarea animalelor purtând urme de sânge şi un cuţit de vânătoare”, a declarat inspectorul de poliţie Denis Lazăr, purtător de cuvânt al I.J.P.F. Iaşi.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celui  în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, ultraj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi părăsirea locului accidentului.

I.C.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: