180 de poliţişti şi poliţişti de frontieră vor fi pregătiţi în domeniul anticorupţiei

180 de poliţişti şi poliţişti de frontieră din cadrul I.P.J. Iaşi, I.P.J. Vaslui şi I.J.P.F. Iaşi vor fi pregătiţi în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei prin intermediul proiectului “Bună practică în prevenirea şi combaterea corupţiei”.

În cadrul proiectului se va dezvolta un model de bună practică în domeniul prevenirii corupţiei în rândul poliţiştilor, prin promovarea integrităţii, a deontologiei şi transparenţei profesiei de poliţist. Astfel se vor organiza sesiuni de formare pentru poliţişti, se va realiza o lucrare resursă care să explice şi să promoveze principiile deontologice ale profesiei de poliţist, precum şi prevederile legale relevante în domeniu, se va implementa o campanie internă în cadrul instituţiilor menţionate incluzând distribuirea de materiale şi organizarea de dezbateri cu poliţişti.”Cei trei piloni ai proiectului sunt componenta de formare pentru poliţişti, o lucrare resursă în domeniul anticorupţiei pentru poliţişti şi o companie internă privind prevenirea actelor de corupţie. Deşi este dezvoltat în judeţele Iaşi şi Vaslui, proiectul îşi propune să aibă un impact naţional, deoarece curricula de formare, suporturile de curs, lucrarea, planul şi materialele de campanie vor fi trimise către toate instituţiile de formare iniţială şi continuă ale Ministerului de Interne prin intermediul partenerilor noştri”, a declarat Alexandru Gulei, coordonatorul proiectului.

Comisarul şef Gheorghe Pandelea, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Iaşi este de părere că acest proiect este unul benefic pentru poliţiştii de frontieră , având în vedere că România va adera în 2011 la spaţiul Schengen.

Proiectul “Bună practică în prevenirea şi combaterea corupţiei”, implementat de Asociaţia Alternative Sociale în parteneriat cu I.P.J. Iaşi, I.P.J. Vaslui şi I.J.P.F. Iaşi este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României şi are un buget de 109.890 euro.

IONELA CHELARIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: