Siguranţa cetăţenilor, prioritatea poliţiştilor

La nivelul judeţului Iaşi s-au desfăşurat în ultimele 24 de ore mai multe acţiuni în cadrul Planului de acţiune “Siguranţa 2010”, la care au participat efective ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.)Iaşi şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (I.J.J.)Iaşi. Acţiunile s-au  finalizat cu întocmirea a 109 procese verbale de contravenţie, în   valoare de peste 10.000 lei.

Siguranţa traficului auto a fost supravegheată atât în municipiu ,cât şi în judeţ de agenţii de poliţie rutieră, care au acţionat preventiv, luând măsura sancţionării  a 27 de pietoni care au fost depistaţi traversând neregulamentar strada.Oamenii legii au mai constat şi alte abateri, cum ar fi nefolosirea centurii de siguranţă ,  depăşiri neregulamentare, etc.

În baza planului de măsuri „Siguranţa 2010” şi a planului de acţiune propriu, poliţiştii Secţiilor 1, 3 şi 5 au organizat acţiuni pentru combaterea faptelor antisociale care aduc prejudicii siguranţei civice şi ordinii publice, a actelor de cerşetorie şi a comerţului stradal ilegal.

Acţiunile la care au participat  jandarmi şi poliţişti comunitari s-au materializat în constatarea a 90 de contravenţii, cele mai multe fiind la L. 61/91 (42) şi L. 12/1990 (36). Oamenii legii au verificat peste 30 de baruri, săli de internet şi cluburi, au aplanat 10 stări conflictuale, au identificat trei infractori şi au confiscat 169 pachete ţigări în valoare de 1014 lei.

IONELA CHELARIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: