Soluţie românească adoptată la nivel globalEuroDEMOS (Elite Româneşti în Cadrul European) este o asociaţie de apărare a drepturilor omului, şcoală alternativă de implicare, formare şi afirmare a tinerilor lideri de opinie, prin intermediul programelor europene de interes comunitar. EuroDEMOS face parte dintre cele 50 de organizaţii de apărare a drepturilor omului recunoscute ca reprezentative global la Haga, cele 300 de organizaţii membre în AGORA Parlamentului European şi cele 30 de ONG-uri reprezentative pentru Consiliul Europei.

În perioada 1- 4 martie 2010, la Torino, Capitala Europeană a Tineretului 2010, EuroDEMOS (organizaţie binecunoscută pe plan internaţional) a fost partenera Municipalităţii din Torino la organizarea Forumului Internaţional Democrazia 2.0 – Sostenabilita. La acest Forum Internaţional desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Italia au participat 50 de lideri ai tineretului din 8 state europene: Bulgaria, Olanda, Spania, Letonia, România, Franţa, Italia şi Ungaria şi 600 de tineri italieni.

Dintre personalităţile prezente la acest Forum Internaţional din Torino amintim: câştigătorul premiului Nobel dr. Woodrow Clark şi Trevor FitzGibbon unul dintre specialiştii media ai campaniei electorale a Preşedintelui Statelor Unite Barack Obama.

Parteneriatul Asociaţiei EuroDEMOS cu Municipalitatea din Torino a început în anul 2008 când reprezentanţii lor au venit în România pentru a participa la un proiect de bune practici la nivel european şi pentru a învăţa cum pot organiza evenimente europene de succes. Nivelul nostru de expertiză şi reuşita generală a proiectului au determinat continuarea colaborării cu Municipalitatea din Torino şi anul acesta am fost invitaţi pentru a ne aduce contribuţia şi la acest Forum Internaţional Democrazia 2.0 – Sostenabilita.

Echipa EuroDEMOS, care a reprezentat România la acest forum, a fost alcătuită din 7 persoane: auditori de calitate, evaluatori de competenţe profesionale, trainers of trainers, manageri de proiect, licenţiaţi în dezvoltare durabilă, ecologie şi turism ecologic etc.

Propunerea specialiştilor EuroDEMOS pentru sustenabilitatea globală a devenit o prioritate cuprinsă în Manifestul Forumului Internaţional Democrazia 2.0 – Sostenabilita. Această soluţie EuroDEMOS a fost apreciată ca salutară de către câştigătorul Premiului Nobel Dr. Woodrow Clark şi va fi susţinută, în plenul Parlamentului European, de către unul dintre parlamentarii europeni ai Italiei, iar la Washington, D.C. de către Trevor FitzGibbon ce o va promova ca o soluţie prioritară în atingerea sustenabilităţii globale. Reprezentanta organizaţiei EuroDEMOS, Mihaela Zacornea a prezentat în plen  şi rezultatele Forumului Internaţional fiind şi delegata celor 50 de lideri de tineret din cele 8 state europene.

Soluţia  EuroDEMOS din Manifestul Forumului Internaţional Democrazia 2.0-Sostenabilita

“Consolidarea informării şi interacţiunii la nivel internaţional. Modelele sociale pozitive trebuie să fie promovate pentru a împărtăşi şi multiplica comportamente şi bune practici. Aceste modele sociale ar deveni catalizatori ai societăţii precum şi lideri de opinie. În loc să căutăm noi soluţii sociale, ar fi mai bine să ne concentrăm asupra modelelor existente locale care lucrează şi care nu au suficientă atenţie şi sprijin”. (Extras din conţinutul manifestului).

Specialiştii EuroDEMOS, deşi mai puţin cunoscuţi de autorităţile româneşti sunt recunoscuţi internaţional ca formatori de opinie. Presa italiană a prezentat modul cum estse urmărită şi apreciată activitatea ONG-ului EuroDEMOS în lumea formatorilor de opinie italieni.

Ce scriu ziarele italiene

Extras din Cotidianul Naţional La Stampa mercoledi 3 Marzo 2010: “Mişcarea perpetuă a globetrotter-ilor energiei curate – Conferinţe şi mitinguri în toată lumea. Nu se opresc niciodată: trec de la un târg la altul, de la un work-shop la un congres, de la un forum la o întrunire urmând osmoza bunelor practici. Se numeşte Cătălina Aghiniţei, de profesie manager proiect la EuroDEMOS, asociaţie care se ocupă de ecologie şi turism sustenabil. Din 2003 desfăşurăm proiecte, încercăm să introducem în circuitele turistice localităţi încă imaculate fără a provoca daune. În şapte ani acest grup de tineri a devenit ghidul gândirii şi acţiunii ecosustenabile în întreaga Românie. Şi au desfăşurat deja un proiect în colaborare cu Primăria Torino.”

Presa naţională şi locală italiană a mediatizat zilnic acest eveniment profitând din plin de această ocazie pentru a-şi promova valorile italiene lângă personalităţi recunoscute internaţional.

Aşadar, soluţia publică propusă de ONG EuroDEMOS, de a promova valorile umane autentice, ca soluţie pentru ieşirea din criza morală şi economică românească, prin intermediul acestui forum internaţional a devenit o soluţie asimilată şi promovată internaţional pentru atingerea sustenabilităţii globale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: