Moldoveni cu documente false opriţi din drumul spre Franţa

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosare penale pe numele a trei cetăţeni moldoveni, care încercau să ajungă ilegal în Franţa. Cei trei au trecut ilegal frontiera, folosindu-se de o barcă pneumatică, iar în momentul identificării s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti falsificate.

„În data de 15.03.2010, o echipă formată din poliţişti şi jandarmi a identificat pe raza oraşului Săveni trei cetăţeni, care cu ocazia legitimării au prezentat cărţi de identitate româneşti susceptibile a fi false. Constatându-se că persoanele respective ar putea fi emigranţi din R. Moldova, cazul a fost preluat de I.J.P.F. Botoşani.

În urma cercetărilor s-a constatat că cei trei cetăţeni sunt din R. Moldova, au trecut ilegal frontiera pe râul Prut, folosindu-se de o barcă pneumatică, cu scopul de a ajunge la muncă în Franţa. Cornel G., de 29 de ani, Adrian S., de 22 ani au primit propunerea lui Tudor T., de 31 de ani, să treacă ilegal frontiera de stat în România, de unde să ajungă ulterior în Franţa, la muncă, unde Tudor T. a mai fost în urmă cu ceva timp. Împreună au ajuns pe malul moldovenesc al râului Prut, de unde cu ajutorul unei bărci pneumatice au trecut pe malul românesc. Cei trei aveau asupra lor atât sume de bani în lei şi în valută, cât şi documente de identitate româneşti, respectiv cărţi de identitate falsificate, pe care urmau să le folosească pentru a tranzita teritoriul României”, a declarat inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al IJPF Botoşani.

Ca urmare a celor constatate, celor trei cetăţeni moldoveni li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în România prin trecere ilegală a frontierei de stat”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, precum şi „călăuzirea mai multor persoane în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat”, dosarul urmând a fi înaintat Judecătoriei Darabani, instanţa competentă a soluţiona cauza. (I.C.)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: