„ Dă sens vieţii tale!”… (şi) din Penitenciar

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Centrul de Reeducare Buziaş şi Penitenciarul Iaşi, derulează în judeţele Iaşi şi Timiş proiectul „ Dă sens vieţii tale!-program integrat de abilităţi de viaţă pentru copiii şi tinerii delincvenţi”. În cadrul programului au fost  atraşi un număr de 50 de copii şi tineri aflaţi în prezent în Penitenciarul Iaşi.

Cu prilejul conferinţei susţinute astazi în sala Roma a Hotelului Ramada, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor din cadrul proiectului Dă sens vieţii tale! – program integrat de abilităţi de viaţă pentru copiii şi tinerii delincvenţi”. În cadrul acestui proiect Penitenciarul Iaşi are calitatea de partener, întrucât beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cei 50 de copii şi tineri delincvenţi aflaţi în custodia unităţii.

Premisa iniţiativei a fost aceea că orice persoană necesită anumite abilităţi pentru a putea duce o viaţă echilibrată, pentru a dezvolta şi menţine relaţii normale cu ceilalţi, pentru a-şi realiza scopurile propuse şi nu în ultimul rând pentru a face faţă cu succes diferitelor  dificultăţi. În această ordine de idei proiectul vizează indirect aspecte ca diminuarea decalajelor în domeniul educaţiei, dezvoltarea abilităţilor de viaţă necesare, informării, orientării şi incluziunii copiilor şi tienrilor delincvenţi prin îmbunătăţirea accesului acestora la un program integrat de abilităţi de viaţă. Concret se urmăreşte facilitarea procesului de reabilitare şi reintegrare în societate.

” Deşi doar 18 la număr, practic o mână de oameni, am convingerea că vom reuşi în misiunea deloc facilă a reintegrării şi aducerii pe un drum ceva mai onest a omului în societate. Obiectivele sunt aşa cum aţi putut deja aprecia, majore” , a afirmat în cadrul conferinţei Carmen Matei, psiholog în cadrul Penitenciarului Iaşi.

Programul finanţat de Uniunea Europeană şi un buget total de 102.960 euro vizeză furnizarea unui pachet complet de servicii, cum ar fi acces la cunoştinţe sociale, educaţionale, vocaţionale, dobândirea de abilităţi/deprinderi de viaţă, implicarea comunităţii.(Ionela Chelariu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: