Mii de ţigarete confiscate de la cetăţeni moldoveni

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit în cursul zilei de ieri, aproximativ 2000 pachete de ţigări, ascunse în bagajele unor cetăţeni moldoveni. Ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la 8.000 lei. Pe lângă ridicarea ţigărilor în vederea confiscării, cetăţenii au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 5000 lei.

„Cetăţenii moldoveni, care au fost descoperiţi transportând ţigări ascunse în bagajele personale nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru acestea, declarând că au cumpărat ţigările din localităţile apropiate frontierei, de la diverse persoane, în scopul comercializării în piaţa Botoşani.

Una dintre capturi a fost realizată ieri, pe raza localităţii Pădureni, când poliţiştii de frontieră au oprit patru cetăţeni moldoveni, care se deplasau dinspre Mihălăşeni spre Dobârceni.  Cei patru cetăţeni moldoveni, cu vârste între 23 şi 41 de ani, au declarat că se deplasează spre piaţa din Botoşani, pentru a face cumpărături. În schimb, în bagajele lor au fost descoperite 1700 pachete de ţigări, de provenienţă R. Moldova, cu o valoare de aproximativ 7000 lei. Cei patru cetăţeni nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru ţigări, declarând că le-au achiziţionat din localitatea Stânca şi Mihălăşeni în scopul comercializării în Botoşani. Poliţiştii de frontieră le-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 lei fiecăruia, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

Tot cu amendă în valoare de 1000 de lei s-a ales şi un cetăţean român, Alexandru S., de 21 de ani, asupra căruia poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au găsit 120 pachete de ţigări, în valoare de 492 lei. Tânărul nu avea documente de provenienţă a ţigărilor, precizând că intenţiona să le comercializeze în municipiul Botoşani. Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscarii”, ne-a spus inspector de politie Minodora Racnea, purtator de cuvant al IJPF Botosani.

Acţiunile poliţiei de frontieră vor continua, în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: