„Ziua Poliţiei Române” sărbătorită de poliţiştii ieşeni în mijlocul cetăţenilor

Sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie, Ziua Poliţiei Române va fi marcată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.)Iaşi printr-un program de activităţi de apropiere a cetăţeanului de instituţia Poliţiei, prin transparenţă şi dialog.

Manifestările vor debuta astăzi cu un concurs de tir organizat în poligonul I.P.J şi la care vor participa jurnaliştii acreditaţi la această instuţie, autorităţile locale şi cadrele rezervă.

Miercuri 24 martie 2010, între orele 12.00 – 14.00, în faţa Palatului Culturii, va avea loc un eveniment organizat în aer liber, dedicat exclusiv publicului, prilej cu care vor fi prezentate activităţile desfăşurate de poliţişti şi dotările de care dispun în executarea misiunilor. Ziua de miercuri se va încheia cu finala Cupei Poliţiei la fotbal, care va avea loc pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Politehnica.” Cetăţenii care vor participa la activitatea din Piaţa Palatului Culturii vor avea ocazia să afle informaţii despre tehnica de ultimă generaţie folosită în activitatea de poliţie, vor asista la demonstraţii ale „mascaţilor” şi de dresaj canin.Poliţiştii criminalişti vor explica tuturor celor interesaţi că laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii şi permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot, acestea fiind doar câteva exemple. Echipe mixte, formate din poliţist conductor şi câine, vor realiza diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere”, ne-a spus subinspector de poliţie Virginia Pralea, purtător de cuvânt al I.P.J. Iaşi.

Seria manifestărilor dedicate acestei zile se încheie cu “Ziua Porţilor Deschise”, joi, 25 martie, în care sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să afle cât mai multe despre munca de poliţie, despre locul unde aceştia îşi desfăşoară activitatea şi despre ceea ce se întâmplă în spatele uşilor instituţiei.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii vor împărţi pliante cu materiale de prevenire.

IONELA CHELARIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: