Bilanţ de week-end la IJPF Botoşani: amenzi, mii de ţigarete şi maşini confiscate

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute acţiunile în vederea descoperirii şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile. Astfel, în cadrul acţiunilor proprii sau în echipe mixte cu lucrătorii vamali, poliţiştii de frontieră au descoperit ţigări în valoare de aproximativ 11.000 lei. Ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din România.

În ultimele trei zile, poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit mai mulţi cetăţeni, domiciliaţi în judeţul Botoşani, transportând ţigări ascunse în bagajele personale şi pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă. De regulă, cetăţenii declară că au cumpărat ţigările din localităţile apropiate frontierei, de la diverşi cetăţeni, în scopul comercializării în piaţa Dorohoi sau Botoşani.

În cursul dimineţii de 22 martie, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Darabani au oprit pentru control un autovehicul marca Opel, condus de Constantin F., de 24 de ani, din Darabani. Pe bancheta din spate a autoturismului au fost găsite 20.000 ţigarete cu timbru R. Moldova. Tânărul a declarat că nu are documente de provenienţă a ţigărilor, acestea fiind achiziţionate de la unele persoane din localitatea Rădăuţi-Prut, în scopul comercializării în piaţa Dorohoi. Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, ţigările în valoare de 4100 lei, aplicând şi o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei cetăţeanului român.

O altă captură a fost realizată sâmbătă, 20 martie, pe raza localităţii Mihăileni când în bagajele unei femei cu cetăţenie română au fost descoperite 4100 de ţigarete de provenienţă R. Moldova. Femeia, care circula dinspre Siret spre Dorohoi, a fost oprită pentru control de un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Dorohoi. Pentru cele 4100 de ţigarete Angela A., de 40 ani, nu a putut prezenta documente de provenienţă. Poliţiştii de frontieră au sancţionat-o contravenţional cu 1000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în echipă mixtă, cu lucrătorii vamali şi în punctele de trecere a frontierei Rădăuţi-Prut şi Stânca. În data de 19 martie, la PTF Răduţi Prut s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul moldovean Anatolie V., de 51 de ani, la volanul unui auto Opel. La controlul efectuat de echipa mixtă – poliţişti de frontieră şi lucrător vamal – au fost descoperite ascunse în locaşuri special amenajate 1500 pachete de ţigări, în valoare de 3588 lei. Organul vamal a confiscat atât ţigările, cât şi autovehiculul în valoare de 12.300 lei, aplicând şi o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei.

Un alt cetăţean moldovean a rămas fără autovehicul în această dimineaţă la PTF Stânca. Igor C., cetăţean R. Moldova s-a prezentat în PTF Stânca pentru a intra în România, la volanul unui auto marca Opel. La controlul efectuat de echipa mixtă, au fost descoperite în bagajele personale 168 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 700 lei. Organul vamal a dispus confiscarea ţigărilor şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 lei. Autoturismul cetăţeanului moldovean a fost reţinut de către lucrătorii vamali până la achitarea amenzii.

„Asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate”, a afirmat inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al IJPF Botoşani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: