Global Finance: BRD – Groupe Société Générale este cea mai bună bancă din România

BRD-Groupe Société Générale a fost desemnată de publicaţia americană „Global Finance” drept „Cea mai bună bancă din România”. Distincţia a fost acordată în cadrul raportului anual pe 2010 care desemnează cele mai bune bănci din Europa Centrală şi de Est. Este cel de-al nouălea premiu „Cea mai bună bancă din România” pe care BRD îl primeşte din partea revistei americane în ultimii 11 ani.

Editorii Global Finance, împreună cu analişti ai mediului economic şi financiar, au selectat cele mai bune bănci de pe pieţele emergente din 23 de ţări central şi est-europene. Între criteriile care au contat în desemnarea celor mai bune bănci din zonă se numără profitabilitatea, calitatea parteneriatelor strategice cu clienţii, competitivitatea şi caracterul inovativ al ofertei comerciale, se mai arată în comunicatul Global Finance.

BRD-Groupe Société Générale a obţinut în 2009 un profit net consolidat de 812 milioane de lei (192 milioane euro). Venitul net bancar a fost de 3,613 miliarde lei (853 milioane euro), iar profitul brut din exploatare s-a ridicat la 2,084 miliarde lei (492 de milioane euro).

«2009 a fost anul unui examen dificil, care ne-a pus la încercare flexibilitatea şi capacitatea de adaptare la efectele crizei, un exerciţiu pe care l-am făcut cu rezultate foarte bune. Ne bucură aprecierea unei publicaţii cu asemenea notorietate cum este Global Finance, fin observator al domeniului bancar şi al pieţelor financiare», a declarat Guy Poupet, Preşedintele – Director General al BRD.

Premiile ’’Global Finance” recompensează instituţiile financiare cele mai performante şi cele mai bune bănci din diferitele zone ale lumii.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Banca are peste 2,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 930 de unităţi. BRD are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are peste 160.000 de angajaţi în toată lumea, pe trei activităţi cheie:

– Retail banking şi servicii financiare

– Global Investment Management & Services

– Corporate & Investment Banking

Global Finance a fost fondata in 1987. Sediul central se afla la New York si are birouri la Londra, Rio de Janeiro si Milano. Publicatia are un tiraj de peste 50.000 de exemplare si este difuzata in 163 de tari. Intre cititorii sai se numara inalti responsabili ai companiilor multinationale, ai institutiilor de investitii financiare etc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: