Ţigări de 14.000 lei şi maşini confiscate la PTF Rădăuţi-Prut

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit la sfârşitul săptămânii, aproximativ 3390 pachete de ţigări, ascunse în bagajele unor cetăţeni sau în locaşuri special amenajate ale unui autoturism Mercedes. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 14.000 lei. Pe lângă confiscarea ţigărilor, proprietarul Mercedesului a rămas fără autoturism şi are de plătit şi o amendă de 10.000 lei.

Poliţiştii de frontieră au acţionat la sfârşitul săptămânii trecute, în echipă mixtă cu lucrătorii vamali, în punctul de trecere a frontierei Rădăuţi-Prut. În data de 27 martie, la PTF Răduţi Prut s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul moldovean Anatolie C., de 43 de ani, la volanul unui auto Mercedes. La controlul efectuat de echipa mixtă – poliţişti de frontieră şi lucrător vamal – au fost descoperite ascunse în locaşuri special amenajate 2510 pachete de ţigări, în valoare de 10.300 lei. Organul vamal a confiscat atât ţigările, cât şi autovehiculul în valoare de 35.301 lei, aplicând şi o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei. Cetăţeanului moldovean nu i s-a permis intrarea în România, deoarece viza acestuia era anulată de către Ministerul de Externe.

Tot la PTF Rădăuţi Prut, poliţiştii de frontieră botoşăneni acţionând în echipă mixtă cu lucrătorii vamali, au descoperit trei autovehicule în care se aflau cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Botoşani. Românii transportau 880 pachete de ţigări de diverse mărci, cu timbru R. Moldova, ascunse în bagajele personale, ţigările având o valoare de 3400 lei.

„Asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate”, a declarat inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al IJPF Botoşani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: