19 judecători au decis în decursul timpului că Niculae Niculescu nu are voie să fie rector la UPA din Iaşi

Joaca de-a procesele începută în anul 2007 de către Niculae Niculescu s-a încheiat pe 30 martie 2010 la Târgu Mureş, când instanţa a pronunţat,
după trei ani de lupte prin tribunale, o sentinţă devinitivă, irevocabilă şi executorie cu privire la pretinsele calităţi de rector al Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi ale lui N.Niculescu. 19 judecători au decis că acesta nu are voie să fie rector al acestei instituţii de învăţământ superior.

În urmă cu doi ani, Judectătoria Iaşi i-a interzis lui Niculae Niculescu să exercite atribuţiile funcţiei de rector la UPA din Iaşi, reţinând că acesta nu a fost niciodată confirmat în această funcţie, nefiind nici măcar angajat al acestei universităţi. Împotriva acestei sentinţe, Niculescu a declarat apel, acesta fiind soluţionat de Tribunalul Harghita, care a respins pe 3 noiembrie 2009 calea de atac formulată. Nemulţumit de sentinţă, N.Niculescu a formulat recurs, acesta fiind soluţionat de către Curtea de Apel Târgu Mureş la data de 30 martie 2010, prin respingere, hotărârea devenind astfel irevocabilă.Chiar dacă Niculescu a încercat din vara anului trecut să penetreze pe diferite căi justiţia română, rezultatele au fost aceleaşi, nimeni şi nimic nu poate schimba un ordin emis de Ministerul Educaţiei, şi anume Ordinul 5829/ 05.11.2009, prin care prof.univ.dr. Doru Tompea a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, după ce au fost îndeplinite prevederile mandatului special inclus în Ordinul 4294/16.06.2009.Singura excepţie a fost hotărârea emisă de către Curtea de Apel Bucureşti în data de 5 martie 2010, când judecătorul Vasile Bîcu i-a dat câştig de cauză lui Niculae Niculescu şi a admis anularea ordinului emis de MECI cu nr.4294/16.06.2009, neţinând cont că acest ordin a fost anulat la cererea conducerii UPA din Iaşi cu câteva luni înainte.Mai mult, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât „revenirea la situaţia anterioară”,omiţând faptul că Niculae Niculescu este un necunoscut pentru UPA din Iaşi, pentru că nici măcar nu figurează ca angajat al acestei instituţii. „Însumând toate instanţele care s-au pronunţat cu privire la această cauză exclusiv, rezultă un total de 19 judecători care au constatat ilegalitatea totală în care Niculae Niculescu s-a situat de la momentul autointitulării ca rector în 2004. Aceştia se adaugă celor 7 miniştri ai Educaţiei care, din 2004 încoace, nu i-au recunoscut calitatea.În aceste condiţii, se poate considera că problema cetăţeanului pensionar Niculescu este una care transcende atât cadrul legal impus de autoritatea ce reglemetează funcţionarea învăţământului superior, cât şi instanţele de judecată”, a ţinut să sublinieze Doru Tompea, rectorul UPA din Iaşi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: