Haine contrafăcute în valoare de 32.000 lei descoperite de poliţiştii de frontieră botoşăneni

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit ieri, într-un magazin din Dorohoi, mai multe produse textile, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

„În data de 01 aprilie 2010, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la IJPF Botoşani, în cooperare cu Poliţia şi Garda Financiară Botoşani au organizat ieri o acţiune specifică pe linia dreptului proprietăţii intelectuale, la un magazin din Dorohoi. În magazin au fost descoperite expuse spre vânzare mai multe produse textile care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în momentul în care au constatat că produsele expuse spre vânzare, deşi erau inscripţionate cu mărci de prestigiu, aveau un preţ modic.
Produsele textile sunt susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa certificatului de autenticitate şi a documentelor de provenienţă specifice mărcii depistate, preţul de comercializare modic).
Administratorii magazinului au declarat că produsele au fost achiziţionate din Bucureşti, însă nu au putut prezenta documente de provenienţă sau certificate de autenticitate”, ne-a informat inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al IJPF Botoşani.
Politiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Bunurile, în valoare de 31.980 lei au fost reţinute în vederea expertizării, iar administratorii societăţii vor fi cercetaţi pentru punerea în circulaţie fără drept a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: