Bilanţ de sărbători: amenzi şi mii de ţigarete confiscate

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au continuat şi pe perioada sărbătorilor pascale acţiunile în vederea descoperirii şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile. Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit ţigări în valoare de aproximativ 4.000 lei. Ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din România.

În perioada 02-06 aprilie 2010, poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit mai mulţi cetăţeni, români sau moldoveni, transportând ţigări ascunse în bagajele personale şi pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă. De regulă, cetăţenii declară că au cumpărat ţigările din localităţile apropiate frontierei, de la diverşi cetăţeni, în scopul comercializării în piaţa Dorohoi sau Botoşani.
„În cursul zilei de vineri, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Dorohoi au oprit pentru control trei mopede, conduse de trei cetăţeni români. În bagajele personale ale celor trei au fost descoperite 7.000 ţigarete cu timbru R. Moldova şi R. Ucraina. Tinerii au declarat că nu au documente de provenienţă a ţigărilor, acestea fiind achiziţionate de la unele persoane din localitatea Siret, în scopul comercializării în localităţile de domiciliu. Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, ţigările în valoare de 1500 lei.
O altă captură a fost realizată sâmbătă, 03 aprilie, pe raza localităţii Ştefăneşti când în bagajele unei persoane cu cetăţenie moldoveană au fost descoperite 3420 de ţigarete de provenienţă R. Moldova. Femeia, care circula dinspre Stânca spre Botoşani, a fost oprită pentru control de un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Româneşti. Pentru cele 3420 de ţigarete Evghenia S., de 34 ani, nu a putut prezenta documente de provenienţă. Poliţiştii de frontieră au sancţionat-o contravenţional cu 1500 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.
O ultimă captură a fost realizată ieri, 05 aprilie, pe raza localităţii Racovăţ. Poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au descoperit într-un VW înmatriculat în Botoşani 4000 de ţigarete de provenienţă R. Ucraina. Ocupanţii maşinii nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru produsele accizabile, în valoare totală de peste 800 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării”, se arată într-un comunicat emis de IJPF Botoşani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: