Elevii ieşeni au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale

Elevii ieşeni au obţinut ,şi în acest an , rezultate deosebite la olimpiadele naţionale , care s-au desfăşurat în luna aprilie.

La olimpiadele naţionale de limbă germană şi rusă ,Iaşul a fost reprezentat de 11 participanţi , care s-au întors acasă cu 10 premii: trei premii I, un premiu II, trei premii III şi trei menţiuni.Astfel, la olimpiada naţională de limbă germană, care s-a desfăşurat în perioada 5-10 aprilie la Gura Humorului (Suceava), eleva Butnicu Raluca de la Colegiul „C.Negruzzi” a obţinut premiul I, iar premiul al II-lea a fost ocupat de eleva Luca Maria Roxana, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional. Cele două premii III au fost obţinute de Popescu Ruxandra, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional şi Solomon Adrian, elev în clasa a XI-a la acelaşi colegiu.La olimpiada de limbă rusă, care a avut loc în perioada 6-10 aprilie la Suceava, cele două premii I au fost obţinute de Oprea Nicolae, elev în clasa a IX-a la Grupul Şcolar „C.Brâncuşi” şi Brânzan Maxim, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „D.Cantemir”.Premiul III a fost ocupat de Cernavca Tatiana, elevă în clasa a X-a la Colegiul de Artă „O.Băncilă”, iar singura menţiune la această competiţie a fost câştigată de Frecăuţanu Cristina, elevă în clasa a XI-a la Liceul „D.Cantemir”.
La educaţie tehnologică, olimpiada naţională s-a desfăşurat la Satu-Mare, în perioada 6-9 aprilie 2010. Din patru elevi ieşeni participanţi, doi au obţinut premii şi menţinui: la clasa a V-a ,Chelaru Maria Smărăndiţa de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi a obţinut menţiune şi la clasa a VII-a, Vasluianu Florin de la Şcoala cu clasele I-VIII Heci, a obţinut premiul III.
La olimpiada naţională de limba latină, desfăşurată la Drobeta Turnu Severin, elevii ieşeni au obţinut patru menţiuni şi un premiu special: Bărbuţă Bianca, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional – menţiune, Coşofreţ Loredana, dn clasa a X-a, de la Colegiul Naţional – menţiune, Răşcanu Victor, in clasa a X-a, de la Colegiul Naţional – menţiune, Bulac Alexandra, din clasa a X-a, de la Liceul V. Alecsandri – Premiu Special şi Pricop Ştefania, din clasa a IX-a, de la Liceul V. Alecsandri, menţiune.
La limba greacă veche, elevii de la Seminarul Teologic “Sfântul Vasile cel Mare”, îndrumaţi de prof. Simiraş Constantin, au obţinut două menţiuni şi un premiu special. Menţiunile au fost obţinute de elevii din clasa a IX-a, Burbuja Daniel şi Nechifor Cătălin, iar Premiul special a revenit elevului Popa Victor din clasa a XII-a.
Şi la olimpiada de limbi romanice desfăşurată la Cluj în perioada 6-10 aprilie, elevii ieşeni s-au întors cu rezultate demne de laudă. Din 17 participanţi, opt au obţinut locul II. “Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute de elevii noştri. La acest concurs la fiecare clasă s-au acordat câte un singur premiu I, II şi III, deci lupta a fost foarte strânsă”, a ţinut să precizeze prof. Sabina Maria Manea, inspector de imagine al I.S.J.Iaşi. Cele opt premii au fost câştigate după cum urmează:Popovici C. Oana Camelia,elevă în clasa a X-a la Liceul “G.Ibrăileanu”-italiană, Bacuşcă C. Marco Marian, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional-italiană, Grigoroaia N. Ruxandra , elevă în clasa a XII-a la Palatul Copiilor-italiană, Bacuşcă C. Roberto Ştefan, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional-italiană, Andrici S. Ştefana, clasa a XII-a la Colegiul de Artă “O.Băncilă”-italiană, Fărte G. Iulia Alexandra, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Emil Racoviţă-franceză, Fărte G. Iulia Alexandra, elevă în clasa a IX-a la Colegiul “M.Eminescu”-franceză şi Şraier D. Mădălina, de la Liceul “V.Alecsandri”-franceză.
Un premiul special şi patru menţiuni au obţinut elevii ieşeni şi la olimpiada naţională de istorie desfăşurată la Bacău.Astfel, Duca Mădălina, elevă în clasa a XI-a la Colegiul « C.Negruzzi »-premiul special. Menţiuni : Gheorghiu Teodora, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Titu Maiorescu, Istrate Alexandra,Dan Marius şi Tirdea Alexandru, toţi elevi la Colegiul Naţional.
La olimpiada naţională de matematică, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Iaşi, au participat 519 elevi din toată ţara. Elevii ieşeni au obţinut trei medalii de aur , cinci de argint şi opt de bronz.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: