Iaşul, locul II pe ţară la olimpiada de geografie

La geografie, elevii ieşeni au confirmat valoarea şi au răspuns aşteptărilor. Din cei 10 participanţi, 9 au obţinut premii şi menţiuni: 3 premii (I, II şi III) şi 6 menţiuni.
Premiul I la olimpiada naţională de geografie a fost obţinut de Vladimir Rumleanschi, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional, cu un total de 98,25 puncte.Datorită rezultatelor obţinute, Vladimir fost selectat în urma probei de baraj în lotul national, alături de alţi 3 elevi din Suceva, Olt şi Vâlcea. Olimpiada internaţională va avea loc la Taipei, în Taiwan, în perioada iulie-august 2010. Eleva Garaba Luminiţa, de la Colegiul Costache Negruzzi, a ocupat premiul al II-lea, obţinând 93,06 puncte, iar premiul al III-lea a fost câştigat de Eşanu Tudor, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional Iaşi, cu un total de 93,55puncte.Cele şase menţinui obţinute de elevii ieşeni au fost obţinute după cum urmează:Axinia Iulia Georgiana, clasa a VIII-a la Colegiul C.Negruzzi, Ivan Theodor şi Savin Vlad, ambii în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional, Diana Avădănii, clasa a IX-a la Colegiul C.Negruzzi, Amariei Anca, clasa a IX-a la Colegiul Naţional şi Corodescu Ema, elevă în clasa a XI-a la Colegiul naţional Emil Racoviţă.
Iaşul a fost propus pentru pregătirea centralizată a lotului naţional, fiind pe locul II după Bucureşti într-un top al judeţelor, conform premiilor obţinute.
« Toate aceste rezultate care onorează învăţământul ieşean se datorează şi pregătirii elevilor în cadrul Centrului de excelenţă, loc în care se perfecţionează şi se cizeleză cei mai buni elevi la geografie, biologie, fizică, chimie sau matematică », a afirmat prof.Sabina Maria Manea, inspector de imagine al Inspectoratului Şcolar Judeţean (I.S.J.) Iaşi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: