“Ghiozdanul verde”, proiect de educaţie ecologică adresat elevilor

În perioada 15 aprilie – 1 iunie , Asociaţia ,,Tinerii Ecologi Români din Iaşi”- TERIS derulează în trei şcoli din municipiul Iaşi, proiectul de educaţie ecologică, “Ghiozdanul verde”.
Prin acest proiect organizatorii îşi propun să creeze o atitudine ecologică în rândul elevilor din clasele a V-a şi a VI-a, prin intermediul unor lecţii tematice referitoare la importanţa protejării mediului şi la modul în care activităţile noastre zilnice pot afecta în mod negativ natura şi sănătatea umană. La aceste lecţii vor participa şi reprezentanţi ai S.C. Salubris S.A. şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi.
La finalizarea lecţiei tematice, elevii vor fi implicaţi într-o activitate de reamenajare a spaţiilor verzi din jurul şcolii sub îndrumarea studenţilor de la Arhitectura peisajeră din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi.
Activitatea practică urmăreşte să le prezinte elevilor modalităţile prin care pot proteja natura pentru a fi cetăţeani şi consumatori responsabili.De asemenea, pe parcursul derulării proiectului se vor desfăşura două concursuri: unul între şcolile participante constând în colectarea deşeurilor de hârtie în vederea reciclării lor şi un concurs de creativitate pe teme de ecologie, destinat individual elevilor, intitulat ,,Idei pentru ghiozdanul meu verde”. Premiile din cadrul acestor concursuri sunt reprezentate de ghiozdane verzi echipate cu toate rechizitele necesare.

„Prin acest proiect se doreşte ca elevii să înteleagă mai bine importanţa protejării mediului înconjurător şi să se implice activ în comunitatea în care trăiesc. Prin propria atitudine, aceştia pot influenta persoanele cu care vor intra în contact: colegi de joacă, familie sau membrii comunităţii din care fac parte”,a spus Felicia Ghimpu, coordonator proiect.
Şcolile participante la proiectul “Ghiozdanul verde” sunt Şcoala nr. 21 „Ion Neculce”, Şcoala nr. 22 „B.P.Haşdeu” şi Scoala „Ion Simionescu”.

Program „Ghiozdanul verde”
1.Sâmbătă , 24 aprilie 2010 – Şcoala Nr. 22 „B.P.Haşdeu” (Podu de Fier)
􀂃 9:00 – 10:00 – Lecţie de educaţie ecologică
􀂃 10:00 – 14:00 – Activitate practică – amenajarea spaţiului verde din jurul şcolii
2. Joi, 6 mai 2010 – Şcoala „Ion Simionescu „ (Galata)
􀂃 13:00 – 14:00 – vizită la staţia de sortare a deşeurilor de la Ţuţora
3. Joi, 13 mai 2010 – Şcoala Nr. 21 „Ion Neculce” (Cantemir)
􀂃 13:00 – 14:00 – vizită la staţia de sortare a deşeurilor de la Ţuţora
4. Joi, 20 mai 2010 – Şcoala Nr. 22 „B.P.Haşdeu” (Podu de Fier)
􀂃 13:00 – 14:00 – vizită la staţia de sortare a deşeurilor de la Ţuţora
5. Marţi , 1 iunie 2010 – premierea elevilor şi a şcolilor câştigătoare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: