Medalii de aur pentru Iaşi

În perioada 11-17 aprilie 2010, la Goteborg, în Suedia, s-a desfăşurat Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene. La această competiţie au participat 40 de echipe din 20 ţări. România a participat pentru prima dată la această olimpiadă, iar lotul fiind format din 6 elevi. Concursul s-a desfăşurat pe echipe formate din câte trei elevi, fiecare dintre aceştia concurând la una dintre disciplinele: fizică, chimie sau biologie.
Echipa medaliată cu aur a fost formată din doi elevi ieşeni, Istrate Ana-Maria (chimie), elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, profesor coordonator Paula Gavrilescu, Tudor Giurgica-Tiron (fizică), elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional, profesor coordonator Jean Rotaru şi Silvia Scoarţă (biologie), de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti. “
Selecţia pentru această olimpiadă s-a realizat la Universitatea din Bucureşti, prin participarea la două probe de baraj a primilor patru elevi clasaţi la olimpiadele naţionale, elevii ieşeni calificându-se pe primul loc. Trebuie spus că elevii medaliaţi din Iaşi beneficiază de pregătire şi în cadrul Centrului de Excelenţă, ceea ce contribuie semnificativ la succesul obţinut şi de această dată”, a ţinut să precizeze prof.Sabina Maria Manea, inspector de imagine al ISJ Iaşi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: