Evenimente de excepţie în cadrul Anului Jubiliar “Petre Andrei”, la UPA din Iaşi

La Universitatea “Petre Andrei”(UPA) din Iaşi au avut loc astazi, 23 aprilie, două evenimente de excepţie:Conferinţa “Reforma legislativă penală”, respectiv Conferinţa ”Şansele României de a investi în fonduri europene”,manifestări ce fac parte din seria acţiunilor organizate cu prilejul Anului Jubiliar “Petre Andrei”.

Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi a găzduit astazi în Aula Magna o manifestare ştiinţifică de excepţie, la care au participat personalităţi remarcabile ale dreptului românesc şi nu numai .În cadrul acestei dezbateri au luat cuvântul prof.univ.dr. George Antoniu, cercetător gradul I, Academia Română, prof.univ.dr. Sergiu Brînză, Universitatea de Stat a Republicii Moldova, prof.univ.dr. Victor Moraru, Universitatea de Stat a Republicii Moldova, prof.univ.dr. Vitalie Stati, Universitatea de Stat a Republicii Moldova, prof.univ.dr. Tudorel Toader, Universitatea “Al. I. Cuza”, judecător la Curtea Constituţională.”Mă bucură faptul că Facultatea de Drept, prima facultate înfiinţată din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, este prezentă în acest jubileu cu asemenea evenimente memorabile”, a afirmat la deschiderea conferinţei prof.univ.dr. Doru Tompea, rectorul instituţiei.Astfel, timp de patru ore, studenţii de la Drept au avut parte de o dezbatere aprinsă despre reforma legislativă penală, despre Codul Penal în vigoare şi despre viitorul Cod Penal, care va intra în vigoare (sau cel puţin ar trebuie să intre)la data de 1 ianuarie 2011.” Despre ce ar putea să vă vorbească un specialist în drept penal dacă nu despre reforma legislativă penală? “, i-a întrebat pe studenţi prof.univ. dr. George Antoniu.Acesta le-a vorbit celor prezenţi despre actualul Cod Penal românesc şi despre faptul că un astfel de cod nu trebuie modificat “ doar ca să arate mai frumos”, ci pentru a se remedia lipsurile şi să fie mai eficient comparativ cu cel schimbat. “ Pe 1 ianuarie 2011 ar trebui să intre în vigoare noul Cod Penal, deşi este posibil ca acest termen să fie amânat, din cauză că încă nu a fost adoptat încă un nou Cod de Procedură Penală, fără de care aplicarea unei noi legi penale nu este posibilă”, a spus domnia sa.

Tot astazi,la UPA din Iaşi , prof.univ.dr.Vasile Puşcaş a susţinut Conferinţa “Şansele României de a investi în fonduri europene”. Vasile Puşcaş a fost ministru delegat în Guvernul Adrian Nãstase şi negociator-şef al României cu Uniunea Europeanã în perioada decembrie 2000-decembrie 2004. În timpul mandatului lui Vasile Puşcaş, România a negociat capitolele privind aderarea ţãrii noastre la Uniunea Europeanã, eveniment care a avut loc pe 25 aprilie 2005 la Bruxelles.

Manifestările dedicate Anului Jubiliar “Petre Andrei”vor continua pe tot parcursul anului, evidenţiind astfel cei 20 de ani de la înfiinţarea acestei prestigioase universităţi particulare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: