Simpozionul Naţional Kreatikon, ediţia a VII-a

În perioada 23-24 aprilie, Universitatea “Petre Andrei” (UPA) din Iaşi a găzduit cea de-a VII-a ediţie a Simpozionului Naţional” Kreatikon: Creativitate-Formare-Performanţă”. Ediţia din acest an a fost organizată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei în colaborare cu Şcoala “Al. Vlahuţă”.

La ediţia din acest an au participat cadre didactice din învăţământul preuniversitar (preşcolar şi şcolar) şi universitar, profesori psihopedagogi, manageri educaţionali, reprezentanţi ONG, psihologi de familie, sudenţi de la facultăţile de profil şi elevi creativi.Printre invitaţii de onoare ai evenimentului s-a numărat şi prof.univ.dr. Ion Mânzat, preşedintele Asociaţiei Române de Psihologie Transpersonală. “Sunt prieten cu doamna profesor Caluschi (n.r.-decan Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei-UPA din Iaşi) de peste 10 ani şi mă laud peste tot cu această prietenie.Accept cu mare plăcere de fiecare dată invitaţia de a veni în acest oraş al luminii”, a mărturisit acesta. Profesorul Mânzat a făcut o pledoarie pentru sinergia educaţiei. “Educaţia nu se face doar în şcoală. Educaţia se face şi în familie, în biserică, prin presă sau prin lectură”, a explicat acesta.
Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Iaşi a fost reprezentat la acest eveniment de prof.dr. Bogdan Neculau,inspector de management educaţional ,care a ţinut să puncteze câteva aspecte legate de evoluţia conceptului de creativitate, laitmotivul întâlnirii de la Iaşi. “M-a pasionat din timpul facultăţii creativitatea. Cred că este cel mai fascinant concept cu care a operat ştiinţa”, a afirmat acesta.
Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei de la UPA din Iaşi, conf. univ. dr. Mariana Caluschi s-a declarat încântată de faptul că simpozionul Kreatikon şi-a făcut prieteni de seamă de-a lungul celor şapte ani de existenţă în viaţa academică românească. “Suntem o şcoala tânără, avem 20 de ani şi mă bucur să avem prieteni peste tot. Ţin să mulţumesc tuturor colaboratorilor care fac în fiecare an posibilă această întâlnire în care dezbatem despre creativitate, formare şi performanţă ”, a afirmat domnia sa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: