Contrabandist arestat pentru 29 de zile

În data de 25 aprilie 2010, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani a fost sesizat de către Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi despre faptul că pe raza localităţii Războieni, judeţul Iaşi a fost descoperit un automarfar în care erau ascunse 115.230 pachete de ţigări, de provenienţă R. Moldova.
Din verificările efectuate s-a constatat că autotrenul condus de Ioan C., în vârstă de 36 de ani, cu dublă cetăţenie româno-moldoveană a intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Rădăuţi Prut – Lipcani, motiv pentru care IJPF Botoşani a demarat cercetările în cauză, fiind sesizat Biroul Teritorial Botoşani al DIICOT. În data de 26 aprilie 2010, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore a conducătorului autotrenului. Judecătoria Botoşani a emis pe numele cetăţeanului mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale precum şi a persoanelor responsabile pentru permiterea intrării în ţară a autotrenului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: