Furturile din şi de auto au scăzut în primele luni ale anului cu 36 %

În primul trimestru al anului 2010 furturile din şi de auto au scăzut cu 36 la sută ,comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precendent.

Statisticile realizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi arată că de la începutul anului şi până în prezent s-au înregistrat 180 de asemenea cazuri, cele mai multe infracţiuni fiind constatate în mediul urban, adică 152 de furturi, respectiv 28 în mediul rural. În 133 de cazuri hoţii au sustras bunuri aflate în interiorul autoturismului, iar în 47 de situaţii (circa 25%) au fost furate componente exterioare de la maşină.
Chiar dacă procentul furturilor din şi de auto este în scădere, poliţiştii ieşeni consideră ca fiind necesar să fie continuate activităţile de informare şi prevenire, în scopul conştientizării şi determinării cetăţenilor în a-şi lua toate măsurile de protecţie a maşinilor. Prima măsură de care proprietarii de autoturisme trebuie să ţină cont este aceea de a nu lăsa lucruri în maşină sau la vedere, din cauză că hoţii nu rezistă tentaţiei. Detectoarele radar/ dispozitivele GPS, capace ornamentale, oglinzi etc. (componente exterioare ale maşinii), borsete, poşete / genţi, radiocasetofoane / MP3 , telefoanele mobile,iar mai nou radiatoare sau acumulatori de la Dacia 1310 sunt doar câteva din lucrurile care îi atrag pe hoţi.” Începând cu luna aprilie au fost sesizate şi furturi de componente motor, în special radiatoare sau acumulatori auto, „victime” fiind autoturisme Dacia 1310 .În cele mai multe cazuri aceste maşini nu mai erau de mult folosite, fiind lăsate de proprietari în parcări”, a spus subcomisar de poliţie Mădălin Ţăranu, şeful Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Iaşi.
Pentru protecţia mărită a maşinii dumneavoastră, Poliţia vă recomandă:verificaţi dacă portierele sunt asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, asiguraţi-vă autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute,nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare sau tentante (genţi, borsete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane auto, etc),dotaţi autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarmă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: