Trupele Rock’ N’Liceu vor cânta în cadrul Festivalului de Chitară de la Iaşi

În perioada 30 aprilie -2 mai va avea loc cea de-a treia ediţie a Festivalului de Chitară de la Iaşi „Iaşi Guitar Festival”.Prin organizarea unui astfel de festival se urmăreşte atragerea publicului meloman spre acest gen de muzică, încurajarea tinerilor chitarişti prin continuarea concursului de chitară.La ediţia din acest an vor participa şi trei trupe rock din liceele ieşene.
În cadrul festivalului de chitară „Iaşi Guitar Festival”, duminică, 2 mai 2010, începând cu ora 19.00, în Dublin Pub (Casa de Cultură a Studenţilor), în deschiderea concertului Adi Manolovici & Syndikate, vor cânta trupele Rock’N’Liceu.:” Hungover”, de la Colegiul “Emil Racoviţă”, “Rowan”, de la Colegiul Naţional şi “Heal”, de la Colegiul “Costache Negruzzi”.
Proiectul Rock’N’Liceu s-a născut din dorinţa de a oferi o rampă de lansare tinerilor talentaţi şi împătimiţi ai muzicii rock ce fac parte dintr-o formaţie a unui liceu ieşean. “Cu alte cuvinte, căutăm trupe care urmează să demonstreze aptitudinile muzicale, susţinând un microrecital live. Tinerii artişti dispun astfel de tot suportul tehnic necesar unei prestaţii live, precum şi de personalul calificat în domeniu, ce asigură buna desfăşurare a concertului”, a declarat prof. Petran Paveliuc(http://www.petranpaveliuc.ro/) .Proiectele celor trei trupe rock sunt măreţe, îşi doresc concerte sau chiar un album propriu.” Pe viitor am vrea să compunem cât mai multe piese, şi să ne omogenizăm ca trupă. Deocamdată cântăm în cadrul proiectelor Casei de Cultură a Studenţilor, organizate de „cel care ne-a pus chitara în mână”, domnul profesor Petran Paveliuc şi de Adrian Căliman, cel care se ocupă de promovarea artiştilor ieşeni, cărora le mulţumim pentru susţinere şi îndrumare. Visăm la un album propriu şi la cât mai multe concerte în deschiderea trupelor consacrate, atât în Iaşi, cât şi cine ştie..poate şi în alte oraşe”, au povestit componenţii trupei Heal.
Festivalul de Chitară Iaşi a luat fiinţă în 2008 din iniţiativa a doi absolvenţi ai clasei de chitară din cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală a Universităţii “George Enescu” din Iaşi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: