Amatorii de plimbări pe bicicletă sunt aşteptaţi la „Masa Critică”

Ieşenii amatori de plimbări pe bicicletă sunt aşteptaţi astăzi, ora 18.00, la Rond Agronomie, pentru a participa la „Masa Critică”, ediţia lunii aprilie.La acest eveniment este binevenit oricine, indiferent de vârstă sau profesie, singura condiţie fiind deţinerea unei biciclete sau a altui mijloc de transport nemotorizat.

„Masa Critică” este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. „Masa Critică nu este condusă de nimeni, şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă ale celor ce folosesc forme de transport nemotorizate, atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat”, a afirmat Daniela Pălimariu-Asociaţia Mai Bine.

„Masa Critică” a fost iniţiată în 1992 în San Francisco şi în prezent se desfăşoară lunar în peste 300 de oraşe din întreaga lume. În România, „Masa Critică” are loc în Braşov, Bucureşti, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Târgu Mureş, Timişoara, Cluj Napoca şi Sibiu.

În oraşul Iaşi, prima ediţie „Masa Critică” a avut loc în anul 2008, însă din lipsa unei organizări unitare, acţiunea a fost întreruptă pentru un timp. În 2009 ea a fost reluată şi în prezent este promovată de Asociaţia Mai Bine, prin blogul http://criticalmassiasi.blogspot.com/. Traseul autorizat este Rond Agronomie – Bd. Carol I – Bd. Ştefan cel Mare – Podu Roş – Splai Bahlui – Tudor Vladimirescu – Bd. Independenţei – Casa de Cultură a Studenţilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: