Campanie naţională de donare sânge demarată de studenţii medicinişti ieşeni

Sub sloganul „Donează sânge! Fii erou!”, în perioada 3-7 mai 2010 se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a proiectului cu acelaşi nume , organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi.

Scopul acestui proiect este ajutarea Centrelor de Transfuzie Sanguină în vederea depăşirii deficitului de sânge şi preparate de sânge , atât de necesare la salvarea de vieţi omeneşti.
Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de cinci zile, pe parcursul cărora se urmăreşte efectuarea unei campanii solide de promovare a necesităţii donării de sânge. Campania de promovare implică distribuirea a cel puţin 5000 de pliante informative, în primul rând studenţilor din campusurile universitare în perioada premergătoare evenimentului şi alte 1000 în decursul celor cinci zile de desfăşurare a evenimentului, organizarea unei campanii de promovare a evenimentului pe străzile din Iaşi, cu scopul informării cetăţenilor asupra desfăşurării evenimentului, amplasarea de anunţuri publicitare electronice, s.a.“Urmărim în acest fel recoltarea unei cantităţi suficiente de sânge pentru a oferi Centrului de Transfuzie Sanguină Iaşi posibilitatea de a-şi onora comenzile primite de la spitale şi clinici. Un procent de 30% din tinerii care au donat la campaniile noastre anterioare au devenit donatori cronici ai Centrelor de Transfuzie Sanguină respective”, a afirmat Ana Cristina Lucaci, Departamentul de Sănătate Publică al Socităţii Studenţilor Medicinişti din Iaşi.
Cei ce doresc să ajute această campanie şi să doneze sânge o pot face de luni până vineri, când se vor realiza recoltări la Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi , respectiv de luni până miercuri , la centrul mobil amenajat la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii „Gh. Asachi” Iaşi, în intervalul orar 8-13. Donatorii vor fi răsplătiţi pentru gestul lor măreţ cu bonuri valorice de masă în sumă de 60 de Ron, liber în ziua respectivă de la muncă/ facultate sau şcoală şi 50% reducere la transport pe o linie în luna respectivă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: