70 de burse de cercetare pentru doctorii în filosofie şi ştiinţe umaniste

Prin proiectul “Societatea bazată pe cunoaştere-cercetări, dezbateri, perspective”,lansat ieri la Iaşi, Academia Română, Academia Română-Filiala Iaşi şi Universitatea de Nord din Baia Mare un la dispoziţie 70 de burse de cercetare pentru doctorii în filosofie şi ştiinţe umaniste.Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani şi îşi propune să sprijine cercetarea ştiinţifică din România, oferind suport financiar sub formă de burse postdoctorale celor care doresc să-şi continue cercetările la cel mai înalt nivel , abordând teme de cercetare
specifice epistemologiei şi metodologiei ştiinţei.Bursele, în cuantum de 4000 lei/lună,vor fi acordate pe o perioadă de 10 luni, cu posibilitatea de prelungire în cazul în care rezultatele sunt de certă valoare.
Obiectivul principal al proiectului este sprijinirea doctoranzilor specializaţi în filosofie, ştiinţe sociale şi umaniste sau ştiinţe exacte,care au obţinut doctoratul după 1 ianuarie 2000, pentru a urma o carieră în cercetare. “Rezultatele scontate sunt apariţia a 28 de cărţi, 240 de articole, peste 260 de prezentări la conferinţe, organizarea a şase conferinţe internaţionale, dintre care trei aici, la Iaşi şi trei la Baia Mare”, a afirmat Dan Gabriel Sîmbotin, cercetător, Institutul de Cercetări Economice şi Sociale “Gh.Zane”, Academia Română-Filiala Iaşi.
Concursul pentru acordarea burselor pe anul 2010 are ca termen limită de depunere a dosarelor data de 16 mai. Detalii privind concursul pot fi găsite pe site-ul http://www.ices.ro.
Proiectul „Societatea bazată pe cunoaştere – cercetări, dezbateri, perspective”este cofinanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ID 56815.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: