Campanie de informare asupra prevenirii cu virusul HIV/SIDA în rândul tinerilor

La Iaşi a fost lansat astazi,7 mai, proiectul “Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România”, proiect ce are ca scop principal prevenirea extinderii infecţiei HIV/SIDA în rândul tinerilor şi grupurilor vulnerabile.

Proiectul se derulează până pe 30 aprilie 2011 în 10 judeţe din ţară: Iaşi, Bucureşti,Bacău, Cluj, Constanţa, Dolj, Botoşani, Neamţ, Timiş şi Vaslui şi cuprinde activităţi în şcoli, extraşcolare şi campanii de vară, oferindu-le tinerilor cu vârste cuprinse între 15-25 ani informaţii corecte în ceeea ce priveşte HIV/SIDA, pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatoare faţă de persoanele infectate cu HIV. Statisticile realizate la 31 decembrie 2009 arată că totalul cazurilor de HIV/SIDA la nivelul judeţului Iaşi sunt 458 de persoane, dintre care copii sub 14 ani-309, iar peste 14 ani-149 de persoane. Numărul de persoane infectate cu acest virus la nivelul anului 2008 atingea 10 persoane, iar numărul deceselor cinci.
”Au trecut mai mult de 20 de ani de când se ştie de această problemă,HIV/SIDA, iar statisticile nu arată o îmbunătăţire şi o scădere vizibilă a cazurilor.Important este ca populaţia să recepţioneze mesajele transmise prin această campanie, care este foarte necesară şi asta din cauză că generaţiile se schimbă, dar infomaţiile nu se transmit. Asta facem noi prin demararea acestei campanii, să-i informăm pe tineri şi cum aceste informaţii nu le primesc în familie, le va părimi de la noi în şcoli”, a precizat Daniel Mardare, medic DSP Iaşi.
Astfel, 3500 de elevi şi 9000 de tineri vor beneficia de activităţi de informare şi prevenire a celui mai temut virus HIV/SIDA. “Prin aceast proiect , la nivelul judeţului Iaşi,3500 de elevi vor desfăşura activităţi în şcoală şi peste 9000 de tineri vor fi prinşi în activităţi extraşcolare.De asemenea, 160 de cadre didactice şi medicale vor fi instruite, va exista şi o sesiune de comunicare cu autorităţile locale”, a spus Iulian Coroliuc, coordoantorul Funadaţiei Tineri pentru Tineri (TpT).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: