Prof.Frank Ravitch a conferenţiat la UPA din Iaşi

Manifestările prilejuite de împlinirea celor 20 de ani de existenţă a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi au continuat şi ieri cu două conferinţe susţinute de profesorul Ph. D. Frank S. Ravitch, College of Law, Michigan State University, S.U.A.:“ Law&Interpretation: Constitutional Interpretation”, respectiv “ Law &Religion: Interpretation and Constitutional Questions”.
Timp de patru ore, studenţii de la cea mai prestigioasă universitatea privată de învăţământ superior din ţară s-au bucurat de prezenţa prof. Ph. D. Frank S. Ravitch, care le-a vorbit nu numai despre tradiţiile americane şi constituţionale, ci şi despre problemele care apar atunci când se interpretează constituţia, dificultăţile şi greşelile cu care se confruntă tinerii atunci când fac acest lucru, despre metodele de interpretare a constituţiei.“ Prezenţa profesorului Ravitch la Iaşi este pentru noi un câştig intelectual extraordinar, dat fiind faptul că vine dintr-o tradiţie academică şi constituţională de mai bine de două secole, şi asta din cauză că se ştie că America este ţara constituţionalismului prin excelenţă.Experienţele pe care prof.Ravitch le are în domeniul academic şi calităţile sale certe pentru a ţine asemenea confernţe în faţa noastră, sunt completate şi de o experienţă destul de îndelungată de cercetător al problematicii Curţii Supreme al Statelor Unite”, a afirmat în decshiderea conferinţei, prof.univ. Cristian Bocancea, decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi.
Avocat de profesie, Frank Ravitch le-a spus studenţilor prezenţi că trebuie să fie pregătiţi pentru ce îi aşteaptă în instanţe. “Voi sunteţi prezentul şi viitorul sistemului legislativ din România. Aveţi o universitate frumoasă, o facultate extraordinară, dar trebuie să fiţi pregătiţi când ieşiţi de aici să acceptaţi ca în interpretarea legii există şi cinism şi el trebuie acceptat”.
Manifestările dedicate Anului Jubiliar “Petre Andrei” vor continua pe tot parcursul anului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: