Senatorul Oprea: „Face parte Iaşul din proiectul de construcţii de locuinţe pe terenuri ale Ministerului Apărării?”

Senatorul Dumitru Oprea a transmis o întrebare Ministrului Apărării Naţionale privind posibilitatea ca în Iaşi să se construiască locuinţe ANL pe terenurile Ministerului, în cadrul unui program propus de acesta.
Într-o intervenţie în Senatul României, pe 10 mai 2010, parlamentarul ieşean a spus: „Cu câteva săptămâni în urmă, Ministrul Apărării, domnul Gabriel Oprea, a declarat că Ministerul pe care îl conduce are intenţia de a pune la dispoziţia autorităţilor locale terenuri disponibile şi cazărmi dezafectate pentru construcţia de locuinţe ANL cu anumite condiţii”.
În consecinţă, senatorul PDL a solicitat să se transmită dacă Municipiul Iaşi face parte din lista localităţilor ce vor fi incluse în proiectul propus de Minister pentru construcţia de locuinţe ANL.
Domnul Dumitru Oprea a mai declarat: „Oraşul Iaşi este probabil printre puţinele oraşe ale ţării în care Primăria nu a aplicat Legea 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea de locuinţe proprietate personală. Motivul invocat de Primărie îl constituie lipsa terenurilor, deşi acestea există. Tocmai de aceea, mulţi tineri încă mai speră să aibă o locuinţă, până nu depăşesc vârsta care le dă dreptul să beneficieze de prevederile legii. Consider că proiectul Ministerului Apărării ar putea să fie o soluţie viabilă pentru ei, dacă şi autorităţile locale vor da dovadă de implicare.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: