Cursuri gratuite pentru administratorii de pensiuni, organizate de Universitatea Agronomică Iaşi

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”(USAMV) din Iaşi demarează proiectul „Dezvoltarea pieţei muncii prin promovarea ocupaţiilor neagricole în mediul rural”. Proiectul îşi propune să susţină şi să promoveze turismul românesc atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, iar printre demersurile concrete ale acestuia se numără şi programul de specializare – administrator pensiune turistică.
Cursurile se adresează persoanelor cu studii medii care doresc să-şi clasifice pensiunea dar le lipseşte o recunoaştere formală a competenţelor dobândite, celor care se orientează spre o nouă profesie sau doresc să acceseze fonduri în turism, dar şi administratorilor de pensiune care vor să practice această meserie în conformitate cu standardele profesionale în vigoare. De asemenea, trebuie precizat că toate cursurile pentru administratorii de pensiune turistică sunt gratuite, iar perioada de specializare este de zece săptămâni. Programul de specializare este axat pe aspecte practice şi studii de caz privind promovarea pensiunii şi a serviciilor turistice, asigurarea unui climat favorabil turiştilor, promovarea directă a produsului turistic şi încheierea contractelor cu diverşi clienţii. La finalizarea perioadei de specializare cursanţii vor obţine un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.
Proiectul „Dezvoltarea pieţei muncii prin promovarea ocupaţiilor neagricole în mediul rural” se încadrează în Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: