100 de ani de învăţământ superior electrotehnic în Iaşi

În anul 2010, Facultatea de Electrotehnică, devenită în 2009, prin Hotărâre de Guvern, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată (acronim IEEI)îşi sărbătoreşte centenarul, fiind prima facultate de acest profil din România.
Pentru a marca cei 100 de ani de învăţământ superior în Iaşi, vor fi organizate o serie de manifestări cu acoperire naţională şi internaţională, cum ar fi marşul absolvenţilor, dezvelirea unei plăci aniversare , dezvelirea bustului acad. Dragomir Hurmuzescu, trei simpozioane internaţionale,workshop-uri,etc.“Este cea mai veche Facultate de Inginerie Electrică din tot Sud-Estul Europei.Cu această ocazie, în perioada mai 2010-noiembrie 2010, facultatea noastră organizează o serie de manifestări cu acoperire naţională şi internaţională “, a afirmat prof.dr.ing.Alexandru Sălceanu, decan Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată.
La 1 Noiembrie 1910, în cadrul Facultatii de Stiinte a Universitatii Iasi, se deschideau cursurile Şcolii de Electricitate Industrială. Programa analitică ambiţioasă şi condiţiile dure de admitere o certifică indubitabil drept prima unitate de invatamant superior electrotehnic din România. Cel dintâi director al acestui nucleu generator de progres şi dezvoltare a fost Profesorul Dragomir Hurmuzescu, doctor în fizică la Sorbona, cel care, prin inventarea dielectrinei şi realizarea electroscopului ce-i poartă numele a contribuit nemijlocit la succesul cercetărilor asupra radioactivităţii, încununatede în 1903 cu acordarea premiului Nobel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: