13 reviste şcolare din Iaşi vor participa la faza naţională a Concursului Revistelor Şcolare

La faza judeţeană a concursului de reviste şcolare au fost înscrise 98 de reviste redactate de elevi. Juriul, format din inspectori de specialitate ai ISJ, profesori şi ziarişti a avut o sarcină dificilă, deoarece majoritatea revistelor înscrise la cele două categorii de vârstă, primar-gimnaziu şi liceu, s-au încadrat în criteriile de bază ale regulamentului concursului, dovedind diversitate tematică, pregnanţa redării evenimentului, a vieţii şcolare, originalitate, periodicitate, calităţi grafice etc.
După două etape de jurizare, desfăşurate în perioada 4-11 mai, au fost decise 13 reviste căştigătoare, printre care se numără reviste cu tradiţie „Abside” de la Liceul „G. Ibrăileanu”, „Alecart” de la Colegiul de Artă „O. Băncilă”, „Urme” de la Colegiul „M. Eminescu” şi produse aflate în primii ani de apariţie, cum ar fi „Galleria” de la liceul „V. Alecsandri”, „Spre lumină” de la Colegiul Naţional, „Joc secund”, revista electronică a Liceului de Informatică „G. Moisil” sau „Grădina cu trandafiri” de la Şcoala „I. Teodoreanu”.
Toate cele 13 reviste premiante ale judeţului vor fi trimise la faza naţionala a concursului, la Bucureşti. Rezultatele le-au fost anunţate elevilor în cadrul unei întâlniri, organizate la Casa Corpului Didactic, cu tinerii redactori, profesorii coordonatori, membrii juriului şi ziarişti, gândită ca un schimb de experienţă şi opinii pe marginea activităţii de redactare a revistelor şcolare şi a formării tinerilor cu pasiuni jurnalistice.

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by Radulescu on Mai 26, 2010 at 2:59 am

    De curiozitate. De ce au fost mentionate numai 7 din cele 13 reviste scolare ?
    Corect ar fi fost sa fie mentionate toate cele 13 reviste castigatoare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: