La UPA din Iaşi, teatrul e la el acasă

După Florin Piersic, a fost rândul Manuelei Hărăbor să treacă pragul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi. Prezentă în cadrul Festivalului EuroArt, actriţa a venit împreună cu colegii, alături de care a pus în scenă piesa “Te iubesc! Te iubesc?” şi de regizoarea Chris Simion.
Artiştii au fost încântaţi să rememoreze alături de gazde câteva dintre momentele de istorie ale teatrului românesc, răsfoind pagini dedicate “Galelor Amfiteatru” de odinioară, unde s-au putut reîntâlni cu privirile şi cuvintele unor mari oameni ai scenei, ca Olga Tudorache, Octavian Cotescu sau Victor Rebenciuc. Regizoarea Chris Simion a mărturisit că participarea la Festivalul EuroArt a avut pentru ea o dublă semnificaţie, pe lângă întâlnirea cu publicul ieşean, lansându-şi şi volumul “În fiecare zi Dumnezeu se roagă la mine”.
În acest context artista i-a dedicat un mesaj rectorului UPA din Iaşi: “A fi bun nu înseamnă nimic. Trebuie măcar să fii excelent”. Încercând să îi urmeze îndemnul, prof.univ.dr. Doru Tompea i-a invitat pe distinşii oaspeţi să organizeze sesiuni permanente de teatru studenţesc la UPA din Iaşi. “După ce am susţinut Festivalul Contemporanis, iar acum suntem sponsori principali la Festivalul EuroArt, mi-aş dori să inaugurăm în 2010, anul jubiliar al Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi, aceste sesiuni de teatru studenţesc”, a precizat prof.univ.dr. Doru Tompea. Artiştii au fost încântaţi de idee şi au promis că în toamnă vor reveni în Aula Magna.
La plecare, Mihaela Hărăbor a adresat felicitări rectorului UPA din Iaşi, Doru Tompea ”pentru implicarea în viaţa teatrală, aşteptând multe colaborări pe viitor şi renaşterea teatrului în dulcele târg al Ieşilor”.
Festivalul Euro Art se desfăşoară la Iaşi în perioada 16-23 mai şi este organizat de Fundaţia “Timpul” în colaborare cu Primăria Iaşi, Ministerul Culturii, UNITER, Casa de Cultură a Studenţilor şi Ateneul Tătăraşi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: