Senatorul Oprea: „Discriminarea cadrelor didactice universitare din învăţământul de stat”

Parlamentarul PDL Dumitru Oprea a transmis Ministrului Educaţiei nemulţumirea cadrelor didactice din universităţile de stat privind blocarea promovărilor.
Într-o intervenţie în Senatul României, din 17 mai 2010, senatorul Dumitru Oprea a spus: „În ultimul an, la nivelul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATCDU) au fost evaluate doar dosarele de concurs provenite de la universităţile private. Considerăm că o astfel de situaţie nu mai poate fi prelungită, dacă Ministerul chiar doreşte reformarea sistemului educaţional.”
În consecinţă, parlamentarul ieşean a solicitat Ministrului Educaţiei, domnul Daniel Petru Funeriu, măsurile ce vor fi luate în perioada imediat următoare pentru eliminarea discriminărilor privind promovările dintre cele două sisteme de învăţământ.
Domnul Dumitru Oprea a mai declarat: „Îngrijorarea tinerilor este destul de mare în această privinţă, mai ales că unii dintre ei riscă să fie daţi afară din universităţi, pentru că ocupând poziţia de preparator şi neavând posibilitatea promovării li se vor desface contractele de muncă. De asemenea, există pericolul afectării unor proiecte de cercetare, finanţate din fonduri structurale, a căror derulare este condiţionată de angajarea viitorilor cercetători. Trebuie luate măsuri în cel mai scurt timp, dacă Ministerul vrea atragerea şi păstrarea tinerilor în sistemul de educaţie şi cercetare”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: