22,42 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note sub 5 la evaluarea naţională

Peste 8500 de elevi din clasa a VIII-a din judeţul Iaşi au susţinut luna aceasta examenul de evaluare naţională. Dintre aceştia, 456 de elevi au lipsit, având încă o şansă în sesiunea specială care va avea loc săptămâna viitoare, adică 25 mai, respectiv 2 iunie.

Conform statisticilor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, cei 8.539 de elevi din 234 de unităţi şcolare au fost repartizaţi în 30 de centre de comunicare.Un număr de 227 de elevi au fost absenţi la teza de limbă română, iar 229 la teza de matematică.În ceea ce priveşte rezultatele obţinute, situaţia arată astfel: 22,42 la sută dintre elevii testaţi au obţinut note sub 5, 17,86 la sută note de 5, 14,39 la sută note de 6, 13,54 la sută note de 7, 13,68 la sută note de 8, 12,85 la sută note de 9, iar 5,25 la sută note de 10.
Rezultatele obţinute de elevii ieşeni la aceste examene sunt îngrijorătoare , motiv pentru care IŞJ Iaşi va a institui o comisie specială pentru a analiza situaţia învăţământului ieşean şi ce măsuri vor sunt necesare a fi luate,în vederea remedierii acestei situaţii dezastruoase. „Aceste rezultate demonstrează că învăţământul necesită o modernizare şi o reformă cât mai grabnică. Trebuie să vedem dacă noi suntem singurul judeţ cu probleme, iar în alte judeţe situaţia este mai bună. Este o problemă cauzată de faptul că ,de 20 de ani, nu am luat nicio măsură serioasă de reformare în învăţământ „, a declarat într-o conferinţă de presă prof.Liliana Romaniuc, inspector şcolar general.
Elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 25 mai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: