Rucsacurile i-au trădat

Doi cetăţeni din Republica Moldova au trecut fraudulos graniţa de est a ţării, prin traversarea înot a râului Prut. Rucsacurile “suspecte” şi ora matinală i-au trădat, fiind descoperiţi de un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF)Ţuţora , care mergea la serviciu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Iaşi,inspector de poliţie Denis Mihaela Lazăr, în ziua de 19 mai , în jurul orei 06.30, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, în timp ce se îndrepta spre sediul sectorului pentru a intra în serviciu, a observat pe comunicaţia DN 28 Iaşi – Albiţa, doi bărbaţi care se deplasau pe jos cu rucsacuri în spate. În urma legitimării cei doi au declarat că sunt cetăţeni din Republica Moldova. “Din verificările efectuate s-a constatat că cei doi cetăţeni se numesc Valeriu P. de 30 ani , respectiv Gheorghe R. de 21 ani. Aceştia au declarat că trecuseră înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Iaşi pentru a găsi un loc de muncă. Persoanelor în cauză li s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei, acestea fiind prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, pentru dispunerea măsurilor legale”, a declarat Denis Mihaela Lazăr.
Evenimentul de frontieră a fost cercetat de poliţiştii de frontieră ieşeni în comun cu autorităţile de frontieră ale Republicii Moldova. După definitivarea cercetărilor ,cetăţenii vor fi predaţi autorităţilor de graniţă ale statului vecin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: