Dan Chişu a spus povestea “Website Story” la Iaşi

“Oamenii sunt predispuşi spovedaniei pe calculator în locul spovedaniei la biserică”. Aceasta este concluzia care l-a determinat pe Dan Chişu să dedice un film generaţiei Internet. Inainte de premiera filmului “Website Story”, care va avea loc în această seară la cinematograful Victoria, cunoscutul regizor a discutat cu studenţii şi profesorii Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi despre povestea din spatele poveştii. “Pot să spun că acest film a fost un experiment cinematografic. Am filmat în 12 zile, cu o cameră digitală. S-a lucrat pe improvizaţie totală. Fiecare actor a primit o pagină cu nouă identitate şi apoi şi-a construit singur replicile. Rezultatul a fost că ne-am ales cu 10 variante de film pentru că fiecare dublă avea alt dialog”, a dezvăluit Dan Chişu.
Cel care ne-a încântat ani la rând cu “Noaptea devoratorilor de publicitate” sau cu Festivalul “Dakino”, le-a spus celor prezenţi în Aula Magna că filmul nu este unul comod, ca are un limbaj violent, dar care nu diferă foarte mult de cel pe care îl folosesc tinerii. “Am vrut să fac un film pentru spectatorul de 16-23 de ani, pentru că acest spectator nu a avut niciodată un filmul al lui”, a fost explicaţia regizorului. Acesta a adăugat însă că, deşi filmul este pentru adolescenţi ,el este în aceeaşi măsură şi pentru “trezit părinţii”. “Dacă eu mă duceam la mama şi îi ziceam că trebuie să meargă la şcoala pentru că am făcut o boroboaţă, mama intuia în proporţie de 80-90 la sută cam ce aş fi putut face. Acum părinţii habar nu au de ce ar putea face copii lor. Cred ca asta e diferenţa”, a explicat Dan Chişu.
Rectorul Universitatii “Petre Andrei” din Iaşi a subliniat că unele întâlniri, cum a fost cea de astăzi, nu sunt deloc întâmplătoare. “M-am bucurat mult să descopar din discuţia pe care am avut-o cu îndrăgitul regizor, că a absolvit acelaşi liceu, “Nicolae Bălcescu” din Brăila, ca şi Petre Andrei, mentorul universităţii noastre”, a spus prof.univ.dr. Doru Tompea.
La finalul întâlnirii cei prezenţi au primit invitaţii la premiera din această seară şi au promis că vor continua discuţia cu Dan Chişu la cinema, după ce vor viziona pelicula.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: