Diversitate de infractiuni

Inca un cetatean moldovean si-a incercat norocul

Politistii de frontiera ieseni au descoperit, un alt barbat din Republica Moldova, care a trecut ilegal frontiera.

In dimineata zilei de 21 mai a.c, o patrula de politisti de frontiera ieseni, in timp ce executa misiunea de supraveghere, a observat un cetatean, care in urma legitimarii s-a dovedit a fi din Republica Moldova.

Dan T. de 18 ani a declarat ca trecuse inot raul Prut, cu scopul de a ajunge la sora sa, care locuieste in municipiul Brasov, in vederea cautarii unui loc de munca.

Persoanei in cauza i s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei, fiind prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, pentru dispunerea masurilor legale.

Evenimentul de frontiera a fost cercetat de politistii de frontiera ieseni in comun cu autoritatile de frontiera ale Republicii Moldova.

Dupa definitivarea cercetarilor barbatul a fost predat autoritatilor de granita a statului vecin.

Autoturism furat din Portugalia descoperit de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un barbat cu cetatenie portugheza care intentiona sa intre in tara la volanul unui autoturism marca VW Passat, care figura furat din Portugalia.

In data de 21 mai, in jurul orelor 14.00, s-a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare in tara, Vasile C. de 45 ani, cu cetatenie portugheza la volanul unui autoturism marca VW Passat de culoare gri.

Avand suspiciuni politistii de frontiera au efectuat verificari specifice in urma carora au constatat ca autoturismul figura ca fiind furat din Portugalia.

Barbatul a declarat ca a cumparat autoturismul in luna decembrie a anului trecut de la un alt cetatean portughez, platind pentru acesta suma de 2050 euro. Acesta a mai adaugat ca intentiona sa se deplaseze spre Portugalia si ca nu a avut cunostinta despre faptul ca autoturismul figura ca fiind furat .

Autoturismul, in valoare de 8930 lei, a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni in vederea continuarii cercetarilor, iar politistii de frontiera au intocmit lucrare penala barbatului sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la furt.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale.

Se grabea sa ajunga in Republica Moldova incat a parasit loculul accidentului in care a fost implicat, dar a si condus fara a avea dreptul

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un barbat cu cetatenie moldoveneasca care intentiona sa iasa din tara la volanul unui autoturism marca BMW, dupa ce parasise locului accidentului in care fusese implicat.

In ziua de 21 mai Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Iasi a fost informat telefonic de catre Serviciul Politiei Rutiere Iasi, ca este posibil sa se prezinte la controlul pentru trecerea frontierei, pentru a iesi din Romania, cetateanul moldovean Eugen B. conducand un autoturism marca BMW, care a fost implicat intr-un accident rutier pe raza municipiul Iasi, parasind locul faptei.

In jurul orelor 09.25 s-a prezentat s-a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei, pe sensul de iesire tara, persoana susmentionata. S-a luat legatura cu politistii din cadrul Serviciul Politiei Rutiere Iasi, care in jurul orelo 10.00 s-au prezentat, la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru a prelua persoana in vederea continuarii cercetarile.

Doar cateva ore mai tarziu Eugen B., conducand autoturism mai sus mentionat, s-a prezentat din nou, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei.

La controlul de frontiera barbatul a prezentat o dovada ce inlocuia permisul de conducere, emisa de Serviciul Politiei Rutiere Iasi, care prevedea ca acesta nu are dreptul de circulatie. Eugen B.a declarat ca se grabeste sa ajunga pe teritoriul Republicii Moldova.

Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana al carei permis a fost retras sau anulat.

Tigari si bauturi alcoolice descoperite de polistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Bivolari

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari au descoperit 3060 tigarete marca Plugaru cu timbru de acciza Republica Moldova si 160 litri bauturi alcoolice, in autoturismul administratorului unei societati comerciale din localitate.

In ziua de 2 mai a.c, in jurul orelor 08.30, doi politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, aflati in timpul liber, au observat doua autoturisme in zona parcului din localitatea Bivolari. Unul dintre autoturisme apartine administratorului unei societati comerciale din localitate si era in atentia politistilor pe linia transportului ilicit cu tigari.

L-a fata locului s-a deplasat o patrula de politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari care a verificat cele doua autoturisme. In urma controlului efectuat politistii de frontiera au descoperit in autoturismul, aflat in atentie, cantitatea de 160 litri bauturi alcoolice, in diferite recipiente din material plastic, pentru care admistratorul societatii comerciale nu a putut prezenta documente justificative.

Autoturismul a fost condus la sediul sectorului unde, in urma unui control amanuntit politisii de frontiera au descoperit sub capota motor, ascunse 3060 tigarete marca Plugaru cu timbru de acciza Republica Moldova.

La sediul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari s-au deplasat reprezentanti ai Garzii Financiare Iasi, care l-au sanctionat contraventional, pe administratorul societatii comerciale, cu amenda in valoare de 2500 lei si luat masura confiscarii tigarilor si a bauturilor alcoolice in valoare totala de 2630,46 lei

La pescuit de dosare penale

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora au descoperit doi barbati care pescuiau in raul Jijia, desi este perioada de prohibitie.

In data de 22 mai, in jurul orelor 09.30 politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, in timpul executarii unei misiuni specifice, pe comunicatia DC 497, au observat in apropierea podului peste raul Jijia, din satul Chiperesti, doi cetateni din localitate care pescuiau cu doua plase tip crasnic, in perioada de prohibitie.

Politistii de frontiera au intocmit celor in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de pescuit, prin orice mijloace, al reproducatorilor, in perioada de prohibitie.

Plasele in valoare de 200 lei au fost ridicate in vederea confiscarii si introduse in camera de corpuri delicte a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi.

Reclame

2 responses to this post.

  1. suntem o tara de infractori!! Si contaminam Europa!!

    Răspunde

  2. Citind despre camere de supraveghere mi-am amintit ca trebuie sa imi instalez si eu una, dar cu criza asta 😦

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: